Генерал Младић уложио жалбу

Одбрана бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића упутила је жалбу на одлуку Хашког трибунала којом је одбијен његов захтјев за привремено пуштање на лијечење у Русију.

Република Српска 23.05.2017 | 15:55
Генерал Младић уложио жалбу
Младићеви адвокати су у поднеску затражили да бивши командант Главног штаба ВРС-а буде пуштен на слободу “уз било какве услове које Жалбено вијеће оцијени потребним”.

Одбрана је истакла да су одлуком, којом је одбијен Младићев захтјев за пуштање на слободу у Русију, нарушена права њиховог клијента.

"Одбрана сматра да Судско вијеће није правилно дјеловало, те је донијело погрешне закључке о чињеничном стању које су неправедне према оптуженом", наводи се у жалби Младићевих адвоката, преноси БИРН-Јустице Репорт.

Одбрана, између осталог, наводи и да Вијеће није образложило своју одлуку за одбијање њиховог захтјева. Младићева одбрана је у марту затражила да Суд бившег команданта ВРС пусти на лијечење у Русију, јер би у супротном “могло бити прекасно”.

Хашко тужилаштво је након тога упутило одговор, истакнувши да би након пуштања на слободу Младић могао побјећи и да је његово здравствено стање стабилно.

Пресуда Младићу очекује се крајем године.


(Фена/БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Драгутин

23.05.2017 15:12

Е мој генерале док си им требо сви су ти аплаудирали,сад кад је теби тешко нико ти не даје подршку?Колко су нас пута Руси кроз историју оставили на цедилу?Ето и сад за генерала Ратка Младића неће да предузму ништа?А тобоже велики нам пријатељи и браћа Руси,само на речима,а никад на делима?Нема их никад кад нам највише требају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

23.05.2017 15:28

САМО СЕ ТИ УЗДАЈ ДОК НЕ ОБЈЕЛИС.

Name

ре

23.05.2017 15:48

Засто не иде у Њемацку на љецење као сав нормалан народ.....

Name

хаха

23.05.2017 16:33

Ста имају руси с овим или нас?!

Name

ништа ново

23.05.2017 16:48

Све се зна како су умрли Слободан Милошевић и још неки хашки притвореници. У каквом здравственом стању је Ратко Младић ухапшен и изручен ништа ме не изненађује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

некад било

23.05.2017 17:14

Руси су помогли Србима у Првом свјетском рату кад су се Срби преко Албаније враћали назад. Тада је још био руски цар који је извршио притисак на Французе да помогну Србима. Међутим послије рушења берлинског зида Руси су били већа сиротиња него ми. Руси су зарад својих личних интереса за вријеме ембарга продавали оружје Хрватској па су 1994. и 1995. муљали са западним земљама у Контакт-групи. Још су продавали и своје жене и дјевојке на запад. Иза рата су и код нас биле јавне куће. Република Српска постоји сада и послије хрватске акције "Јужни потез" изведене у октобру 1995. код Бања Луке захваљујући интересима САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

23.05.2017 18:18

ПРОДАЈА ЗЕНА НЕМА ВЕЗЕ СА.РУСИЈОМ...ТО СУ РАДИЛИ.КРИМИНАЛНИ.МИЉЕИ.И ОРГАНИЗОВАНЕ МАФИЈАСКЕ ГРУПЕ..И ДАЉЕ СЕ ТО РАДИ. И РАДИЦЕ СЕ ДОК ЈЕ СВЕТА И ВИЈЕКА..ТО СЕ ЗОВЕ ТРГОВИНА БИЈЕЛИМ РОБЉЕМ.

Name

камелеон

24.05.2017 06:55

Жури се окупаторима да доврше свој пројекат. И мртвог ће га пресудити на доживотну робију.

ОДГОВОРИТЕ