General Mladić uložio žalbu

Odbrana bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića uputila je žalbu na odluku Haškog tribunala kojom je odbijen njegov zahtjev za privremeno puštanje na liječenje u Rusiju.

Republika Srpska 23.05.2017 | 15:55
General Mladić uložio žalbu
Mladićevi advokati su u podnesku zatražili da bivši komandant Glavnog štaba VRS-a bude pušten na slobodu “uz bilo kakve uslove koje Žalbeno vijeće ocijeni potrebnim”.

Odbrana je istakla da su odlukom, kojom je odbijen Mladićev zahtjev za puštanje na slobodu u Rusiju, narušena prava njihovog klijenta.

"Odbrana smatra da Sudsko vijeće nije pravilno djelovalo, te je donijelo pogrešne zaključke o činjeničnom stanju koje su nepravedne prema optuženom", navodi se u žalbi Mladićevih advokata, prenosi BIRN-Justice Report.

Odbrana, između ostalog, navodi i da Vijeće nije obrazložilo svoju odluku za odbijanje njihovog zahtjeva. Mladićeva odbrana je u martu zatražila da Sud bivšeg komandanta VRS pusti na liječenje u Rusiju, jer bi u suprotnom “moglo biti prekasno”.

Haško tužilaštvo je nakon toga uputilo odgovor, istaknuvši da bi nakon puštanja na slobodu Mladić mogao pobjeći i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Presuda Mladiću očekuje se krajem godine.


(Fena/BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dragutin

23.05.2017 15:12

E moj generale dok si im trebo svi su ti aplaudirali,sad kad je tebi teško niko ti ne daje podršku?Kolko su nas puta Rusi kroz istoriju ostavili na cedilu?Eto i sad za generala Ratka Mladića neće da preduzmu ništa?A tobože veliki nam prijatelji i braća Rusi,samo na rečima,a nikad na delima?Nema ih nikad kad nam najviše trebaju?

ODGOVORITE
Name

?

23.05.2017 15:28

SAMO SE TI UZDAJ DOK NE OBJELIS.

Name

re

23.05.2017 15:48

Zasto ne ide u Njemacku na ljecenje kao sav normalan narod.....

Name

haha

23.05.2017 16:33

Sta imaju rusi s ovim ili nas?!

Name

ništa novo

23.05.2017 16:48

Sve se zna kako su umrli Slobodan Milošević i još neki haški pritvorenici. U kakvom zdravstvenom stanju je Ratko Mladić uhapšen i izručen ništa me ne iznenađuje.

ODGOVORITE
Name

nekad bilo

23.05.2017 17:14

Rusi su pomogli Srbima u Prvom svjetskom ratu kad su se Srbi preko Albanije vraćali nazad. Tada je još bio ruski car koji je izvršio pritisak na Francuze da pomognu Srbima. Međutim poslije rušenja berlinskog zida Rusi su bili veća sirotinja nego mi. Rusi su zarad svojih ličnih interesa za vrijeme embarga prodavali oružje Hrvatskoj pa su 1994. i 1995. muljali sa zapadnim zemljama u Kontakt-grupi. Još su prodavali i svoje žene i djevojke na zapad. Iza rata su i kod nas bile javne kuće. Republika Srpska postoji sada i poslije hrvatske akcije "Južni potez" izvedene u oktobru 1995. kod Banja Luke zahvaljujući interesima SAD.

ODGOVORITE
Name

xxl

23.05.2017 18:18

PRODAJA ZENA NEMA VEZE SA.RUSIJOM...TO SU RADILI.KRIMINALNI.MILJEI.I ORGANIZOVANE MAFIJASKE GRUPE..I DALJE SE TO RADI. I RADICE SE DOK JE SVETA I VIJEKA..TO SE ZOVE TRGOVINA BIJELIM ROBLJEM.

Name

kameleon

24.05.2017 06:55

Žuri se okupatorima da dovrše svoj projekat. I mrtvog će ga presuditi na doživotnu robiju.

ODGOVORITE