Највише плачу британске бебе

Истраживање је показало да су најгласније у Великој Британији, Канади и Италији, док у осталим државама пролију мање суза, а најмање у Данској, Немачкој и Јапану.

Здравље 23.05.2017 | 10:57
Највише плачу британске бебе
БЕБЕ не плачу истим интензитетом у свим земљама. Истраживање је показало да су најгласније у Великој Британији, Канади и Италији, док у осталим државама пролију мање суза, а најмање у Данској, Немачкој и Јапану. Научници су прикупили податке студија о дужини плакања којим је обухваћено 8.700 беба широм света, током првих 12 недеља живота.

- Бебе се веома разликују по томе колико плачу у прва четири месеца, али то зависи и од земље у којој су рођене - каже један аутора студије Дитер Волкер.

Научници су упоредили учесталост колика, грчева у стомаку који изазива бол, а зато и плач. Тако се испоставило да у Великој Британији 20 одсто беба између једне и две недеље старости има колике, док је његова просечна заступљеност у истом узрасту 17,4 одсто. С друге стране, 6,7 посто новорођенчади у Данској у петој и шестој недељи има колике, што је много мање од просека за тај узраст.
 
Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар