Хаос на концерту Аријане Гранде:

Више људи страдало је на концерту америчке пјевачице Аријане Гранде у Манчестеру. Према непотврђеним изјавама свједока чуле су се експлозије и пуцњи.

Свијет 23.05.2017 | 02:02
Хаос на концерту Аријане Гранде:
Полиција се огласила кратким саопштењем у којем наводе да има мртвих и повријеђених. Осим тога, они упозоравају грађане да не прилазе области у којој је “Манчестер арена”.

Према изјавама свједока до експлозије је дошло одмах након завршетка концерта када су људи излазили из хале. Портпарол Аријане Гранде саопштио је да је она добро.

На концерту је било око 20.000 људи, углавном дјеце и младих.

“Чула се гласна експлозија из арене, осјетио се потрес и онда су сви почели да вриште и кренули да изађу. Док смо излазили много полиције је долазило ту, све је било окружено полицијом”, изјавила је за “Гардијан” Хана Дејн која је била на концерту.

Према њеним ријечима, поједини су викали да је ријеч о бомби, док су други наводили да је ријеч о наоружаном нападачу.

Узроци и даље нису познати, као ни да ли је ријеч о терористичком нападу.

На лицу мјеста налази се велики број полиције, стигла је и контрадиверзиона јединица са псима.

“Гардијан“ преноси више изјава свједока који наводе да су чули снажну експлозију, као и да хеликоптери круже на лицу мјеста.

"Био сам у тоалету када сам чуо гласну експлозију одмах након завршетка концерта када су људи већ почели да излазе. Људи су почели да бјеже. Видео сам људе који трће и вриште у једном правцу у друге који се враћају из тог смера и исто раде. Обезбјеђење је такође трчало. Виђате стално овакве ствари у вијестима и никада не очекујете да се и вама догоде. Само сам потрчао да обезбиједим да је моја сестра безбједна“, каже 17-годишњи Оливер Џонс који је на концерту био са својом 19-годишњом сестром.

Двадесетогодишња Ерин Мекдагл из Њукасла каже да се на крају концерта чула гласна експлозија, као и да су свјетла била упаљена, па су знали да то није дио концерта. Према њеним ријечима, било је много дима.

“Гаријан“ преноси и изјаве људи из хале да су видјели крваве људе, као и да су припадници обезбјеђења износили повријеђене.

У нападу испред Вестминстера у центру Лондона 22. марта ове године када је Британац Халид Масуд аутомобилом улетио међу пјешаке повријеђено је више од 50 људи, а четворо је убијено.

Масуд је током напада убијен, а одговорност за напад преузела је Исламска држава.

Европа се током протеклих неколико година суочила са више терористичких напада, почевши од напада на Шарли Ебдо, па напада у Паризу, Ници, Бриселу, до напада камионом у Берлину и оном у Истанбулу током новогодишње ноћи.

Аријана Гранде је америчка поп певачица и глумица. Рођена је 1993. године. Објавила је до сада три албума и њену публику углавном чине тинејџери.

Наводи се и да ју је “Тајм“ 2016. уврстио на листу 100 најутицајнијих људи на свијету, као и да има велики утицај на друштвеним мрежама где је друга најпраћенија особа на Инстаграму.

"Манчестер арена" је највећа затворена арена у Европи која може да прими 21.000 људи. Отворена је 1995. године.

(Б92)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

истина

23.05.2017 01:31

Залосно. А сигурно су биле велике мјере обезбједења и сигурности, на улазу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасарс

23.05.2017 05:30

Искапало ако заплакало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

23.05.2017 05:43

Нек јос подрзавају мигранте избјеглице нек виде ста је ислам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смс

23.05.2017 06:41

Бицес и ти Xx једног дана избјеглица па цес видити како је бити избјеглица. Незнас ни ста прицас.

Name

Хqј не хqј

23.05.2017 10:33

Аве је ово наопако .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

23.05.2017 17:46

Био сам ја избјеглица деведесети и борио се проти такви и као сто си ти смс

ОДГОВОРИТЕ