Минхенски ''Мапет шоу''!

Ни прославе нису као што су некад биле. . . !

Фудбал 24.05.2017 | 12:00
Минхенски ''Мапет шоу''!
Дланови, песма и заставе ако су већ бакље протеране са већине европских стадиона. Тако је бар некад било. А данас? Данас друго полувреме касни осам минута због тога што популарна америчка поп певачица Анастасија уместо фудбалера забавља публику на Алијанц арени?! Прослава Бајернове титуле првака била је превише поп, премало фудбал, па су се немачки медији острвили на баварског гиганта.

Истина, углавном они који су стационирани ван Минхена. Али чак и у самом граду, појединци су дигли глас против претераног уплива шоу бизниса у фудбал.

"Нисам баш пресрећан због свега што се десило на полувремену, али изгледа да су то ова модерна времена", рекао је Матс Хумелс.

"Било ми је жао Фрајбурга. Они су ипак имали зашта да играју", рекао је Арјен Робенновинарима подсећајући да се Фрајбургу борио за место у Лиги Европе, те да је на полувремену,  при заостатку 0:1, још могао да се нада сензацији у Минхену.

Тренер Фрајбурга Кристијан Штрајх, кога је колега из Мајнца Марин Шмит назвао “савешћу лиге“, открио је да му је Робен чак  на самом полувремену рекао:
“Ово је с...е“.

"Иритантно. Ово је фудбалска утакмица и фудбал је било најбоље што сам ја данас видео овде. Не желим да увредим уметницу, али ово је фудбалски стадион и поптуно је лудло да цео тим мора да чека осам минута због нечег другог", категорички ће Штрајх.

Медији су били много строжији, па је Франкфуртер Рундшао репортажу са феште објавио са насловом: "Минхенски Мапет шоу“ додајући да је тренутно "тешко рећи где престаје Бајернова ароганција, а почиње језиво отуђење од фудбала". Берлински Велт је био подједнако оштар: "Чак је и играче Бајерна било срамота овакве прославе". Указао је и на још један не баш фудбалски детаљ - камерице прикачене на велике пивске чаше којима су се играчи традиционално поливају пивом.

Да ли нам то бизнис полако краде фудбал? И да ли је реклама постала најважнија?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар