Minhenski ''Mapet šou''!

Ni proslave nisu kao što su nekad bile. . . !

Fudbal 24.05.2017 | 12:00
Minhenski ''Mapet šou''!
Dlanovi, pesma i zastave ako su već baklje proterane sa većine evropskih stadiona. Tako je bar nekad bilo. A danas? Danas drugo poluvreme kasni osam minuta zbog toga što popularna američka pop pevačica Anastasija umesto fudbalera zabavlja publiku na Alijanc areni?! Proslava Bajernove titule prvaka bila je previše pop, premalo fudbal, pa su se nemački mediji ostrvili na bavarskog giganta.

Istina, uglavnom oni koji su stacionirani van Minhena. Ali čak i u samom gradu, pojedinci su digli glas protiv preteranog upliva šou biznisa u fudbal.

"Nisam baš presrećan zbog svega što se desilo na poluvremenu, ali izgleda da su to ova moderna vremena", rekao je Mats Humels.

"Bilo mi je žao Frajburga. Oni su ipak imali zašta da igraju", rekao je Arjen Robennovinarima podsećajući da se Frajburgu borio za mesto u Ligi Evrope, te da je na poluvremenu,  pri zaostatku 0:1, još mogao da se nada senzaciji u Minhenu.

Trener Frajburga Kristijan Štrajh, koga je kolega iz Majnca Marin Šmit nazvao “savešću lige“, otkrio je da mu je Roben čak  na samom poluvremenu rekao:
“Ovo je s...e“.

"Iritantno. Ovo je fudbalska utakmica i fudbal je bilo najbolje što sam ja danas video ovde. Ne želim da uvredim umetnicu, ali ovo je fudbalski stadion i poptuno je ludlo da ceo tim mora da čeka osam minuta zbog nečeg drugog", kategorički će Štrajh.

Mediji su bili mnogo strožiji, pa je Frankfurter Rundšao reportažu sa fešte objavio sa naslovom: "Minhenski Mapet šou“ dodajući da je trenutno "teško reći gde prestaje Bajernova arogancija, a počinje jezivo otuđenje od fudbala". Berlinski Velt je bio podjednako oštar: "Čak je i igrače Bajerna bilo sramota ovakve proslave". Ukazao je i na još jedan ne baš fudbalski detalj - kamerice prikačene na velike pivske čaše kojima su se igrači tradicionalno polivaju pivom.

Da li nam to biznis polako krade fudbal? I da li je reklama postala najvažnija?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar