Статистичари изабрали идеалне тимове најјачих лига!

Али и играче сезоне у Шпанији, Немачкој, Француској и Португалији. . . ! Нема Каванија, Обамејана и Кристијана Роналда?!

Фудбал 24.05.2017 | 00:00
Статистичари изабрали идеалне тимове најјачих лига!
Осим Италије, шампионати су завршени у осталим најјачим лигама Европе и време је да се подвлачи црта. Да се оцени учинак.

Ко су играчи који су обележили клупску сезону у европском фудбалу?

Статистичка кућа Wхосцоред је позната по детаљном праћењу учинка фудбалера у најјачим лигама, после сваког кола је бирала тим, па је логично и што је на крају одабрала и идеалне тимове сезоне. И најбоље појединце у лигама.

Са просечном оценом 8,52 бразилски нападач Нејмар је изабран за играча сезоне у шпанској Примери. Поред њега, у тиму сезоне од Барсиних играча су се нашли још Суарез иМеси. У нападу је још Антоан Гризман, а нема Кристијана Роналда. У везном реду су место још изборили Иљараменди и Крос. Штопери су Годин и Алварез из Билбаоа, а бекови суКарвахал и Филипе Луис. Изненађење представља позиција голмана. Најбоље оцењени чувар мреже је Пачеко из Алавеса.

У идеалном тиму Бундеслиге су се нашла четворица из шампионског тима Бајерна. То су Левандовски, Хумелс, Робен и Тијаго Алкантара који је уједно изабран за играча сезоне. Из другопласираног Лајпцига у тиму сезоине су Кеита и Форбгер. Двојицу има и Хофенхајм. То су голман Бауман и штопер Хубнер. Бекови су Соренсен из Келна и Колашинац из Шалкеа. Тим комплетира пробуђени Вердеров нападач Крузе уместо првог стрелца лиге Обамејана.

За играча године у Француској је именован Александр Лаказет са просечном оценом 7.57. Њему друштво у нападу прави Будебуз из Монепљеа, а статистичари су некако израчунали да у иделаном тиму нема места за Единсона Каванија. Везни ред чине Монаков тандем Лемар - Фабињо и двојац из Пари Сен Жермена: Верати - Лукас Моура. У одбрани још двојица Светаца - Меније и Тијаго Силва. Дефанзивну четворку попуњавају Перин из Сент Етјена и Марсал из Генгана. Голман сезоне је Јоан Пеле из Марсеља.

И на крају, Португалија. Голман је Вана из Феиренсеа. У одрбани су Нелсињо из Бенфике, Силва из Маритима и Портов двојац Тељес и Фелипе. Порто има тандем и у везном реду. То су Браими и Данило. Уз њих су ту још Пици из Бенфике и Мартинс из Спортинга. Нападачи су Жонас из Бенфике и први стрелац лиге Бас Дост из Спортинга, који је са оценом 7,73 и најбољи играч лиге.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар