Statističari izabrali idealne timove najjačih liga!

Ali i igrače sezone u Španiji, Nemačkoj, Francuskoj i Portugaliji. . . ! Nema Kavanija, Obamejana i Kristijana Ronalda?!

Fudbal 24.05.2017 | 00:00
Statističari izabrali idealne timove najjačih liga!
Osim Italije, šampionati su završeni u ostalim najjačim ligama Evrope i vreme je da se podvlači crta. Da se oceni učinak.

Ko su igrači koji su obeležili klupsku sezonu u evropskom fudbalu?

Statistička kuća Whoscored je poznata po detaljnom praćenju učinka fudbalera u najjačim ligama, posle svakog kola je birala tim, pa je logično i što je na kraju odabrala i idealne timove sezone. I najbolje pojedince u ligama.

Sa prosečnom ocenom 8,52 brazilski napadač Nejmar je izabran za igrača sezone u španskoj Primeri. Pored njega, u timu sezone od Barsinih igrača su se našli još Suarez iMesi. U napadu je još Antoan Grizman, a nema Kristijana Ronalda. U veznom redu su mesto još izborili Iljaramendi i Kros. Štoperi su Godin i Alvarez iz Bilbaoa, a bekovi suKarvahal i Filipe Luis. Iznenađenje predstavlja pozicija golmana. Najbolje ocenjeni čuvar mreže je Pačeko iz Alavesa.

U idealnom timu Bundeslige su se našla četvorica iz šampionskog tima Bajerna. To su Levandovski, Humels, Roben i Tijago Alkantara koji je ujedno izabran za igrača sezone. Iz drugoplasiranog Lajpciga u timu sezoine su Keita i Forbger. Dvojicu ima i Hofenhajm. To su golman Bauman i štoper Hubner. Bekovi su Sorensen iz Kelna i Kolašinac iz Šalkea. Tim kompletira probuđeni Verderov napadač Kruze umesto prvog strelca lige Obamejana.

Za igrača godine u Francuskoj je imenovan Aleksandr Lakazet sa prosečnom ocenom 7.57. Njemu društvo u napadu pravi Budebuz iz Monepljea, a statističari su nekako izračunali da u idelanom timu nema mesta za Edinsona Kavanija. Vezni red čine Monakov tandem Lemar - Fabinjo i dvojac iz Pari Sen Žermena: Verati - Lukas Moura. U odbrani još dvojica Svetaca - Menije i Tijago Silva. Defanzivnu četvorku popunjavaju Perin iz Sent Etjena i Marsal iz Gengana. Golman sezone je Joan Pele iz Marselja.

I na kraju, Portugalija. Golman je Vana iz Feirensea. U odrbani su Nelsinjo iz Benfike, Silva iz Maritima i Portov dvojac Teljes i Felipe. Porto ima tandem i u veznom redu. To su Braimi i Danilo. Uz njih su tu još Pici iz Benfike i Martins iz Sportinga. Napadači su Žonas iz Benfike i prvi strelac lige Bas Dost iz Sportinga, koji je sa ocenom 7,73 i najbolji igrač lige.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar