Први потез Управе Партизана послије титуле...

Нови уговор Бојану Остојићу! Искусни штопер остаје у Партизану, каже да је гладан трофеја.

Фудбал 23.05.2017 | 21:30
Први потез Управе Партизана послије титуле...
Дошао је као „бацк уп“ опција. А постао је опција број 1. Као таквом, логично је понудити му наставак сарадње. Управо то решило је руководство Партизана, те јутро после освајања титуле првака стижу најаве из Хумске да Бојан Остојић пред постиписвањем новог уговора.

Што је сасвим логично и разумљиво решење. Поготово што Никола Миленковић одлази у Фјорнетину. А мењати два играча у срцу одбране, на мање од два месеца пред старт квалификација за Лигу шампиона, делује ризично. Зато, нови двогодишњи уговор за бившег првотимца Чукаричког је спреман. И сам Бојан Остојић је расположен за наставак сарадње, која истиче завршетком сезоне.

Уосталом, део је најбоље дефнзиве Суперлиге, па је извесно да ће остати њен део и у покушају да се направи искорак у Европи. Иако је мало ко прошлог лета, после елиминације од Заглебја, веровао да Парни ваљак може до трофеја.

Остојић јесте веровао.

„Увек тежим врху... Када сам дошао у Партизан рекао сам да ћемо да освојимо титулу и то се обистинило. На основу рада и труда испунили смо први циљ, а 27. маја имамо други. Морамо и то да добијемо“, не дозвољава 33-годишњи штопер да га понесе еуфорија после освајања титуле.

То је његов други пехар у каријери. Први је освојио у дресу Чукаричког, баш против Партизана, слављем у финалу Купа 2015. За пет дана, у Хумској, имаће прилику за дуплу круну.

„Имамо један трофеј, али смо их гладни. Партизан је гладан трофеја“.

Бојан Остојић је играма и односом према дресу постепено стицао симпатије Гробара и убедио их да искуством може да буде од помоћи у околностима какве владају у српском фудбалу.

„Презадовољан сам. Ово што је био крцат стадион у последње колу је - фантастично“, јасан је фудбалер који је на почетку сезоне био трећа опција (иза Седрика Гогуе и Грегора Балажица), а онда постао незамењив у првих 11.

Зато и добија нови уговор.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар