Prvi potez Uprave Partizana poslije titule...

Novi ugovor Bojanu Ostojiću! Iskusni štoper ostaje u Partizanu, kaže da je gladan trofeja.

Fudbal 23.05.2017 | 21:30
Prvi potez Uprave Partizana poslije titule...
Došao je kao „back up“ opcija. A postao je opcija broj 1. Kao takvom, logično je ponuditi mu nastavak saradnje. Upravo to rešilo je rukovodstvo Partizana, te jutro posle osvajanja titule prvaka stižu najave iz Humske da Bojan Ostojić pred postipisvanjem novog ugovora.

Što je sasvim logično i razumljivo rešenje. Pogotovo što Nikola Milenković odlazi u Fjornetinu. A menjati dva igrača u srcu odbrane, na manje od dva meseca pred start kvalifikacija za Ligu šampiona, deluje rizično. Zato, novi dvogodišnji ugovor za bivšeg prvotimca Čukaričkog je spreman. I sam Bojan Ostojić je raspoložen za nastavak saradnje, koja ističe završetkom sezone.

Uostalom, deo je najbolje defnzive Superlige, pa je izvesno da će ostati njen deo i u pokušaju da se napravi iskorak u Evropi. Iako je malo ko prošlog leta, posle eliminacije od Zaglebja, verovao da Parni valjak može do trofeja.

Ostojić jeste verovao.

„Uvek težim vrhu... Kada sam došao u Partizan rekao sam da ćemo da osvojimo titulu i to se obistinilo. Na osnovu rada i truda ispunili smo prvi cilj, a 27. maja imamo drugi. Moramo i to da dobijemo“, ne dozvoljava 33-godišnji štoper da ga ponese euforija posle osvajanja titule.

To je njegov drugi pehar u karijeri. Prvi je osvojio u dresu Čukaričkog, baš protiv Partizana, slavljem u finalu Kupa 2015. Za pet dana, u Humskoj, imaće priliku za duplu krunu.

„Imamo jedan trofej, ali smo ih gladni. Partizan je gladan trofeja“.

Bojan Ostojić je igrama i odnosom prema dresu postepeno sticao simpatije Grobara i ubedio ih da iskustvom može da bude od pomoći u okolnostima kakve vladaju u srpskom fudbalu.

„Prezadovoljan sam. Ovo što je bio krcat stadion u poslednje kolu je - fantastično“, jasan je fudbaler koji je na početku sezone bio treća opcija (iza Sedrika Gogue i Gregora Balažica), a onda postao nezamenjiv u prvih 11.

Zato i dobija novi ugovor.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar