Анализа: Кад те превелика лова повуче доле...

Хоће ли Волфзбург постати друголигаш са највећим буџетом у историји?! Никад нико у Немачкој није имао више новца на располагању, а да је испао у Цвајту. . . .

Фудбал 23.05.2017 | 23:30
Анализа: Кад те превелика лова повуче доле...
Уколико не успе да кроз бараж против трећепласираног тима Цвајте - Ајнтрахта из Брауншвајга, обезбеди опстанак у Бундеслиги, Волфзбург ће бити клуб са највећим буџетом у историји немачког фудбала који је испао у другу лигу! 

Екипа која је пре само годину дана играла четвртфинале Лиге шампиона и после драме испала од будућег шампиона Реала; те која је сезону раније стигла до четвртфинала Лиге Европе, после катастрофалне сезоне - најгоре од уласка у елиту пре 20 година - налази се пред амбисом. 

А имао је све услове Волфзбург не само да одавно обезбеди опстанак, него и да се бори за Лигу шампиона. Јер са буџетом од 90.000.000 евра, у финансијски не претерано моћној конкуренцији, таква цифра мора да гарантује врх табеле. Осим ако нешто озбиљно пође по злу...

А баш то се догодило Вуковима. 

Било како било, први меч баража на програму је већ за три дана. У док га у немачкој жељно ишчекују, многи медији праве "финансијске извештаје" уместо челника Волфзбурга. Бројке су заиста фрапантне. Рецимо, да ли сте знали колико износи плата најплаћенијег играчаМарија Гомеза? Нисте? Читавих 8.000.000 евра. Не рачунајући играче Бајерна, ради се о једном од најплаћенијих играча лиге. А већ за седам до десет дана он би могао да постане друголигаш?!

Па онда, колико је Волфзбург спискао на појачања ове сезоне? Умео је и више, додуше, али шта кажете на цифру 77.050.000 евра? Стигла су озбиљна имена попут Јунуса Малија, Јаника Герхарта, Нтепа, Блашчиковског... Онда поуздани штопер Брума, па тандем за будућност Брекало-Базур.     

Свеукупно, са тим појачањима, тржишна вредност Волфзбурговог тима износи 154.000.000евра. А рецимо, некадашњи шампион из Брауншвајга се по Трансфермакту цени једва20.000.000. 

И смете ли да се опкладите да их Ајнтрахт неће избацити у другу лигу?

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар