Analiza: Kad te prevelika lova povuče dole...

Hoće li Volfzburg postati drugoligaš sa najvećim budžetom u istoriji?! Nikad niko u Nemačkoj nije imao više novca na raspolaganju, a da je ispao u Cvajtu. . . .

Fudbal 23.05.2017 | 23:30
Analiza: Kad te prevelika lova povuče dole...
Ukoliko ne uspe da kroz baraž protiv trećeplasiranog tima Cvajte - Ajntrahta iz Braunšvajga, obezbedi opstanak u Bundesligi, Volfzburg će biti klub sa najvećim budžetom u istoriji nemačkog fudbala koji je ispao u drugu ligu! 

Ekipa koja je pre samo godinu dana igrala četvrtfinale Lige šampiona i posle drame ispala od budućeg šampiona Reala; te koja je sezonu ranije stigla do četvrtfinala Lige Evrope, posle katastrofalne sezone - najgore od ulaska u elitu pre 20 godina - nalazi se pred ambisom. 

A imao je sve uslove Volfzburg ne samo da odavno obezbedi opstanak, nego i da se bori za Ligu šampiona. Jer sa budžetom od 90.000.000 evra, u finansijski ne preterano moćnoj konkurenciji, takva cifra mora da garantuje vrh tabele. Osim ako nešto ozbiljno pođe po zlu...

A baš to se dogodilo Vukovima. 

Bilo kako bilo, prvi meč baraža na programu je već za tri dana. U dok ga u nemačkoj željno iščekuju, mnogi mediji prave "finansijske izveštaje" umesto čelnika Volfzburga. Brojke su zaista frapantne. Recimo, da li ste znali koliko iznosi plata najplaćenijeg igračaMarija Gomeza? Niste? Čitavih 8.000.000 evra. Ne računajući igrače Bajerna, radi se o jednom od najplaćenijih igrača lige. A već za sedam do deset dana on bi mogao da postane drugoligaš?!

Pa onda, koliko je Volfzburg spiskao na pojačanja ove sezone? Umeo je i više, doduše, ali šta kažete na cifru 77.050.000 evra? Stigla su ozbiljna imena poput Junusa Malija, Janika Gerharta, Ntepa, Blaščikovskog... Onda pouzdani štoper Bruma, pa tandem za budućnost Brekalo-Bazur.     

Sveukupno, sa tim pojačanjima, tržišna vrednost Volfzburgovog tima iznosi 154.000.000evra. A recimo, nekadašnji šampion iz Braunšvajga se po Transfermaktu ceni jedva20.000.000. 

I smete li da se opkladite da ih Ajntraht neće izbaciti u drugu ligu?

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar