Партизану титула послије само 15 дана на првом мјесту!

Сећате ли се неког сличног примера?!

Фудбал 22.05.2017 | 18:00
Партизану титула послије само 15 дана на првом мјесту!
У Суперлиги Србије то се није десило. Никад за ових десет година колико смо раздвојени од Црногораца. Није тако било ни у СР Југославији (1992-2003). Тешко да је сличан пример забележен и док се лопта терала у СФРЈ. Зато је Партизанова титула - јединствена.

Црно-бели су постали шампиони тако што су на првом месту провели само 15 дана. Што је убедљиво најмањи временски период да је један тим у нашем фудбалу - бар у последње време - провео на лидерској позицији пре него што је зграбио пехар. Екипа Марка Николићаје на чело избила 5. маја, после тријумфа над Јавором и Ивањици, наредног дана дотадашњи лидер Црвена звезда поражена је на гостовању Вождовцу (2:3), па се Парни ваљак, после 34. кола, званичн нашао на врху. И ту остао до краја, јер је пре данашњег обрачуна са Лучанцима, савладао још Вождовац и Раднички.

Дакле, од 6. маја до 21. кад му је уручен пехар од стране некадашњег нападача црно-белих Саве Милошевића. Укупно 15 дана на првом месту. Само, да би до њега стигли, фудбалери Партизана морали су добро да се помуче, пошто су од 20. августа прошле године (кад их је тукао Спартак, 1:2) ухватили залет и нису спуштали папучицу с ноге за гас. Везали су 36 утакмица без пораза (31 у борби за бодове и пет у купу).

Заслужено славе!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар