Partizanu titula poslije samo 15 dana na prvom mjestu!

Sećate li se nekog sličnog primera?!

Fudbal 22.05.2017 | 18:00
Partizanu titula poslije samo 15 dana na prvom mjestu!
U Superligi Srbije to se nije desilo. Nikad za ovih deset godina koliko smo razdvojeni od Crnogoraca. Nije tako bilo ni u SR Jugoslaviji (1992-2003). Teško da je sličan primer zabeležen i dok se lopta terala u SFRJ. Zato je Partizanova titula - jedinstvena.

Crno-beli su postali šampioni tako što su na prvom mestu proveli samo 15 dana. Što je ubedljivo najmanji vremenski period da je jedan tim u našem fudbalu - bar u poslednje vreme - proveo na liderskoj poziciji pre nego što je zgrabio pehar. Ekipa Marka Nikolićaje na čelo izbila 5. maja, posle trijumfa nad Javorom i Ivanjici, narednog dana dotadašnji lider Crvena zvezda poražena je na gostovanju Voždovcu (2:3), pa se Parni valjak, posle 34. kola, zvaničn našao na vrhu. I tu ostao do kraja, jer je pre današnjeg obračuna sa Lučancima, savladao još Voždovac i Radnički.

Dakle, od 6. maja do 21. kad mu je uručen pehar od strane nekadašnjeg napadača crno-belih Save Miloševića. Ukupno 15 dana na prvom mestu. Samo, da bi do njega stigli, fudbaleri Partizana morali su dobro da se pomuče, pošto su od 20. avgusta prošle godine (kad ih je tukao Spartak, 1:2) uhvatili zalet i nisu spuštali papučicu s noge za gas. Vezali su 36 utakmica bez poraza (31 u borbi za bodove i pet u kupu).

Zasluženo slave!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar