Сјеверна Кореја лансирала ракету

Сјеверна Кореја је потврдила да је лансирала балистичку ракету средњег домета, јавила је сјевернокорејска новинска агенција КЦНА, наводећи да је то оружје сада спремно за војну акцију.

Свијет 22.05.2017 | 07:22
Сјеверна Кореја лансирала ракету
КЦНА истиче да је лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг-Ун надгледао лансирање ракете у недељу, као и да је он "одобрио распоређивање овог система оружја за акцију", пренела је агенција АФП.

 
Савјет безбједности Уједињених нација састаће се у уторак иза затворених врата поводом најновије ракетне пробе коју је Сјеверна Кореја извела, а сједница ће бити одржана на захтев САД, Јапана и Јужне Кореје, јавља Ројтерс позивајући се на неименоване дипломате.

Сјеверна Кореја испалила је балистичку ракету у воде надомак своје источне обале, што је друга ракетна проба те земље у року од само недељу дана.

Јужна Кореја је саопштила да је најновији потез Пјонгјанга покопао наде нове либералне владе у Сеулу у постизање мира између двије сусједне земље.

Савјет безбиједности УН је први пут увео санкције Сјеверној Кореји 2006. године, а након тога је пооштравао мјере као одговор на пет нуклеарних проба и лансирање две ракете дугог домета Пјонгјанга, који пријети и шестом нуклеарном пробом.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Репо Послови

22.05.2017 06:54

Треба и овом насем дати нуклерку.

ОДГОВОРИТЕ