Sjeverna Koreja lansirala raketu

Sjeverna Koreja je potvrdila da je lansirala balističku raketu srednjeg dometa, javila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA, navodeći da je to oružje sada spremno za vojnu akciju.

Svijet 22.05.2017 | 07:22
Sjeverna Koreja lansirala raketu
KCNA ističe da je lider Sjeverne Koreje Kim Džong-Un nadgledao lansiranje rakete u nedelju, kao i da je on "odobrio raspoređivanje ovog sistema oružja za akciju", prenela je agencija AFP.

 
Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija sastaće se u utorak iza zatvorenih vrata povodom najnovije raketne probe koju je Sjeverna Koreja izvela, a sjednica će biti održana na zahtev SAD, Japana i Južne Koreje, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane diplomate.

Sjeverna Koreja ispalila je balističku raketu u vode nadomak svoje istočne obale, što je druga raketna proba te zemlje u roku od samo nedelju dana.

Južna Koreja je saopštila da je najnoviji potez Pjongjanga pokopao nade nove liberalne vlade u Seulu u postizanje mira između dvije susjedne zemlje.

Savjet bezbijednosti UN je prvi put uveo sankcije Sjevernoj Koreji 2006. godine, a nakon toga je pooštravao mjere kao odgovor na pet nuklearnih proba i lansiranje dve rakete dugog dometa Pjongjanga, koji prijeti i šestom nuklearnom probom.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Repo Poslovi

22.05.2017 06:54

Treba i ovom nasem dati nuklerku.

ODGOVORITE