Зверев надиграо Новака за титулу

Новак Ђоковић се саплео пред крунисањем на мастерсу у Риму! У финалу је поражен од суперталентованог Немца Александра Зверева који је дошао до прве титуле на турниру из категорије 1. 000 - 4:6, 3:6.

Србија 21.05.2017 | 17:50
Зверев надиграо Новака за титулу
Други тенисер света је подсетио на партије из најбољих дана, шљака у италијанској престоници му је очигледно пријала, а Вечни град инспирисао да тријумфује. Све до финала... Против Тима је у полуфиналу показао ону невероватну глад и страст из најбољих дана када је на терену, у борби за титулу тога није било, док је Зверев показао зашто га сматрају за будућу звезду белог спорта и предводника новог таласа.
 
Суперталентовани Немац је одиграо партију из снова, играо је невероватно зрело за 20-годишњака и у првом мастерс финалу дошао и до прве титуле на турниру из категорије 1.000. Одиграти онако како он јесте против Новака је најбољи показатељ да је пред њим каријера пуна трофеја.



Први сет је одлучен на самом почетку када је Зверев мудро одабрао да Новак први сервира. Као по правилу, други тенисер света се мучи да добро започне меч већ недељама уназад. Као да му је потребно додатно загревање, тако је и сада Ђоковић направио дуплу сервис грешку на старту, у првом поену, што је суперталентовани Немац искористио да направи брејк.

И не само то... Момак рођен 1997. године је блисао на римској шљаци. Играо је као да му није било прво мастерс финале и као да није био први тенисер уопште из 1990-их година прошлог века који је дошао у прилику да се бори за трофеј турнира из категорије 1.000.



Укупно шест поена је Ђоковић узео на сервис ривала у првом сету, што никако није било довољно, већ је Зверев сачувао рану предност и сигурно направио корак ка тријумфу.

Ни то што Ноле никада у каријери није изгубио финале од тенисера млађег од себе, а само шест пута је имао таквог ривала у борби за титулу, није било довољно да дође до пете римске титуле. Опет је Зверев у другом сету рано дошао до брејка, прву шансу је уграбио за 2:1, а Новак ниједном није имао прилику да му одузме сервис.

Јасно је било да онда није могао ни до римског трона, већ ће невероватни немачки тенисер заувек памтити ову недељу и прву мастерс титулу.

(Спорт/Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Додо

21.05.2017 16:55

Разбио га момак ко беба звечку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мргуд

21.05.2017 19:16

Ноле, хвала за све радости сто си нам до сада донио. Јуцерасњи дан и игра показују да си на правом путу, само напријед, титуле и резултати це доци сигурно.

ОДГОВОРИТЕ