Zverev nadigrao Novaka za titulu

Novak Đoković se sapleo pred krunisanjem na mastersu u Rimu! U finalu je poražen od supertalentovanog Nemca Aleksandra Zvereva koji je došao do prve titule na turniru iz kategorije 1. 000 - 4:6, 3:6.

Srbija 21.05.2017 | 17:50
Zverev nadigrao Novaka za titulu
Drugi teniser sveta je podsetio na partije iz najboljih dana, šljaka u italijanskoj prestonici mu je očigledno prijala, a Večni grad inspirisao da trijumfuje. Sve do finala... Protiv Tima je u polufinalu pokazao onu neverovatnu glad i strast iz najboljih dana kada je na terenu, u borbi za titulu toga nije bilo, dok je Zverev pokazao zašto ga smatraju za buduću zvezdu belog sporta i predvodnika novog talasa.
 
Supertalentovani Nemac je odigrao partiju iz snova, igrao je neverovatno zrelo za 20-godišnjaka i u prvom masters finalu došao i do prve titule na turniru iz kategorije 1.000. Odigrati onako kako on jeste protiv Novaka je najbolji pokazatelj da je pred njim karijera puna trofeja.



Prvi set je odlučen na samom početku kada je Zverev mudro odabrao da Novak prvi servira. Kao po pravilu, drugi teniser sveta se muči da dobro započne meč već nedeljama unazad. Kao da mu je potrebno dodatno zagrevanje, tako je i sada Đoković napravio duplu servis grešku na startu, u prvom poenu, što je supertalentovani Nemac iskoristio da napravi brejk.

I ne samo to... Momak rođen 1997. godine je blisao na rimskoj šljaci. Igrao je kao da mu nije bilo prvo masters finale i kao da nije bio prvi teniser uopšte iz 1990-ih godina prošlog veka koji je došao u priliku da se bori za trofej turnira iz kategorije 1.000.



Ukupno šest poena je Đoković uzeo na servis rivala u prvom setu, što nikako nije bilo dovoljno, već je Zverev sačuvao ranu prednost i sigurno napravio korak ka trijumfu.

Ni to što Nole nikada u karijeri nije izgubio finale od tenisera mlađeg od sebe, a samo šest puta je imao takvog rivala u borbi za titulu, nije bilo dovoljno da dođe do pete rimske titule. Opet je Zverev u drugom setu rano došao do brejka, prvu šansu je ugrabio za 2:1, a Novak nijednom nije imao priliku da mu oduzme servis.

Jasno je bilo da onda nije mogao ni do rimskog trona, već će neverovatni nemački teniser zauvek pamtiti ovu nedelju i prvu masters titulu.

(Sport/Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dodo

21.05.2017 16:55

Razbio ga momak ko beba zvečku!!!

ODGOVORITE
Name

Mrgud

21.05.2017 19:16

Nole, hvala za sve radosti sto si nam do sada donio. Jucerasnji dan i igra pokazuju da si na pravom putu, samo naprijed, titule i rezultati ce doci sigurno.

ODGOVORITE