Трамп за Русе „корисни идиот“

Предсједник САД Доналд Трамп игра за Русе улогу „корисног идиота“, изјавио је у интервјуу за „Билд ам зонтаг“ бивши шеф Агенције за националну безбједност (НСА) и Централне обавјештајне агенције (ЦИА), амерички генерал Мајкл Хејден.

Свијет 21.05.2017 | 16:19
Трамп за Русе „корисни идиот“
„Неколико дана прије избора (у САД) покушао сам да схватим необичну наклоност Доналда Трампа према (предсједнику Русије) Владимиру Путину.

Он је онај кога Путин и Руси називају ’корисна будала‘, ’корисни идиот‘. Овај појам из времена Хладног рата односи се на наивног човјека којег Кремљ може да контролише и искористи за добробит Русије. Данас, шест мјесеци касније, са великим разочарањем може да се констатује да термин ’корисни идиот‘ остаје прилично тачан опис“, изјавио је бивши шеф НСА.

Према Хејденовим ријечима, отпуштање генералног тужиоца и директора ФБИ, који су „отворено заступали другачији политички став од администрације“, чини ситуацију у Сједињеним Америчким Државама „помало налик Никарагви“.

Бивши шеф НСА сматра да „америчке обавјештајне агенције највјероватније полазе од чињенице да је Русија имала утицај на изборну кампању у САД“, не конкретно на пребројавање гласова, вец́ управо на ток кампање.

Он је изјавио да Њемачка такође „треба да се прибојава" мијешања у изборе за Бундестаг који ц́е се одржати 24. септембра и њемачке обавјештајне агенције треба да „предузму кораке за идентификовање нападача“.

Америчке обавјештајне агенције раније су оптужиле Русију за покушај да утиче на изборе у САД 2016. године. Русија је у више наврата негирала ове оптужбе, а портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао их је „апсолутно неоснованим“.

(Спутник)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сајла

22.05.2017 06:26

Зивио Путин.

ОДГОВОРИТЕ