''Локални избори веома важни''

Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић након гласања на данашњим локалним изборима рекла је да се лично залаже за децентрализацију Хрватске, те позвала грађане да у што већем број изађу на гласање, јер је бирање заступника изузетно битно.

Регион 21.05.2017 | 12:54
''Локални избори веома важни''
“Позивам све грађане Хрватске да изађу на биралишта, јер бирање ваших непосредних заступника у јединицама локалне управе и самоуправе је изнимно битно. Особно се залажем за децентрализацију Хрватске. Значи, за што веће преношење овласти на јединице локалне самоуправе и наравно преношење финансијских средстава, што свакако јача улогу ваших заступника, како у мјесним одборима, градским и опћинским вијећима, тако и градоначелника и жупана“, рекал је Грабар-Китаровић.

Предсједница Хрватске своје грађанско право остварила је у пратњи супруга Јакова, на гласачком мјесту у улици Антуна Бауера у Загребу. У седам сати ујутру отворена су биралишта широм Хрватске за локалне изборе на којима ће више од 3,7 милиона регистрованих бирача изабрати око 9.500 локалних дужносника између 47.601 кандидата.

Биралишта ће бити отворена до 19 сати. Избори за локалну самоуправу, као и избори за Хрватски сабор, одржавају се сваке четири године. Други круг локалних избора, уколико неки од кандидата не буде изабран натполовичном већином гласова, одржаће се након двије седмице, 4. јуна.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цезар

21.05.2017 12:25

Вазни су само за вас који се доцепају фотеља па музу ли музу.

ОДГОВОРИТЕ