ПЛ БиХ: Сарајеву "вјечити" дерби, Зрињиски пред титулом!

Фудбалери Сарајева савладали су највећег ривала Жељезничар 1:0 и тако закомпликовали борбу за титулу шампиона БиХ.  Фудбалери Сарајева савладали су градског ривала Жељезничар 1:0, док је Зрињски са играчем мање успио стићи и престићи предност Радника у Бијељини и са три бода преузети лидерску позицију коло прије краја првенства.

Фудбал 20.05.2017 | 19:45
ПЛ БиХ: Сарајеву "вјечити" дерби, Зрињиски пред титулом!
Јунак сарајевског "вјечитог" дербија био је Амир Бекић, који је победу "бордо" клубу донео голом из пенала у 21. минуту сусрета на Кошеву.

Тако је Сарајево "скинуло" са чела табеле највежћег ривала, јер је Зрињски савладао Радник у Бијељини 2:1, преокретом у 94. минуту!

Домаћин је водио од 49. минуту голом Бешировића након искључења Стојкића, али Саша Кајкут поравнава у 77, а онда доноси и велики тријумф мостарском тиму у надокнади времена из пенала.

"Емотивно сам исцрпљен. Радник је имао две-три "мртве" прилике за 2:0. Срећа нас је послужила. Кајкут је био наш јунак. Знали смо да је играч од кога можемо много очекивати у оваквој утакмици. Нисам могао да гледам пенал. Ипак, треба узети у обзир да би тај гол могао да нам донесе титулу. Очекује нас утакмица са Слободом, биће тешко и они неће доћи да се предају", рекао је тренер Зрињског Блаж Слишковић.

Коло прије краја сезоне у Премијер лиги БиХ, у Сарајеву и Бијељини одиграни се сусрети који ће вјероватно одлучити новог шампиона Босне и Херцеговине.

Зрињски је уочи посљедњих 90 минута водећа екипа првенства са 61 бодом, Жељезничар има 60, а Сарајево 59.

Мостарци су можда и одлучујући корак направили у Бијељини, гдје су данас са играчем мање успјели надокнадити гол заостатка, славити 2:1 и вратити се на прво мјесто, с обзиром да је до овог кола водећи Жељезничар поражен у градском дербију од Сарајева 0:1.

Актуелни шампион имаће прилику да нову титулу прослави пред својим навијачима на затварању сезоне против незаинстересоване Слободе.

Жељезничар је домаћин Раднику, док ће Сарајево гостовати у Крупи на Врбасу.

У највећем бх. дербију Сарајево је против Жељезничара славило минималним резултатом 1:0, а стријелац јединог поготка био је Амер Бекић у 21. минуту. Бекић је искористио једанаестерац, а претходно је лопта Семира Керлу погодила у руку.

САРАЈЕВО - ЖЕЉЕЗНИЧАР 1:0 (1:0)

САРАЈЕВО: Павловић, Кадушић, Ал. Бекић, Новаковић, Ковачевић, Иветић, Сарић, Дуљевић (89. Радовац), Хебибовић, Хоџић (73. Анђушић), Ам. Бекић (68. Ахметовић). Тренер: Мехмед Јањош.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Кјосевски, С. Стевановић, Керла, Богичевић, Станић (66. Закарић), М. Стевановић, Бекрић (66. Благојевић), Марковић, Црнов (46. Николић), Зеба, Лендрић. Тренер: Славко Петровић.

Други дуел који би могао бити одлучујући у борби за шампиона у Бијељини су одиграли Радник и Зрињски, а гости су стигли до три бода са играчем мање, и то након преокрета.

Прво полувријеме протекло је без већих узбуђења и голова, али су Бијељинци повели већ на старту наставка.

У шеснаестерцу гостију, Перо Стојкић срушио је Марка Обрадовића, зарадио искључење, а сигуран са "бијеле тачке" био је Дино Беширевић.

У другом полувремену Мостарци су кренули на све или ништа. Саша Кајкут ушао је у наставку и у 77. минуту погодио за 1:1, а онда у четвртом минуту надокнаде са "креча" донио велику побједу "племићима", можда вриједну и титуле.

На "Тушњу" је одигран меч без резултатског значаја. Головима Елвира Кољића у финишу првог дијела игре, Крупа је против Слободе водила 2:0, а предност гостију преполовио је "резервиста" Дарко Тодоровић 20 минута прије краја меча.

Ипак, пет минута прије краја Ајдин Реџић потврдио је славље Крупљана.

ЛИГА ЗА ШАМПИОНА - 9. КОЛО:

Сарајево - Жељезничар 1:0 (1:0)
/Ам. Бекић 21 пен/

Радник - Зрињски 1:2 (0:0)
/Беширевић 50 пен - Кајкут 77, 90+4 пен/

Слобода - Крупа 1:3 (0:2)
/Тодоровић 70 - Кољић 43, 45+1, Реџић 85/

ТАБЕЛА: Зрињски 61, Жељезничар 60, Сарајево 59, Крупа 43, Слобода 43, Радник 40.

У последњем колу плеј-офа Жељезничар дочекује Радник, Сарајево гостује Крупи у Бањалицу, док Зрињски чека Слободу из Тузле.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар