Мајка тражи помоћ за сина

Кристина Асанж, мајка оснивача "Викиликса" Џулијана Асанжа, позвала је аустралијског премијера Малколма Турнбула да помогне њеном сину да изађе из Амбасаде Еквадора у Лондону у којој се крије у протеклих пет година.

Свијет 20.05.2017 | 18:00
Мајка тражи помоћ за сина
Асанж (45) је оптужен за сексуални напад у Шведској 2010. године и одобрен му је политички азил унутар Амбасаде Еквадора 2012. године.
 
Шведско тужилаштво саопштило је јуче да одустаје од истраге, пошто је истекао временски рок до којег је требало да обнови или повуче налог за његово хапшење.

Кристина Асанж изразила је задовољство због одустајања Шведске од истраге и истакла је да би премијер Турнбул требао да стане у заштиту људских права њеног сина.

Званично позивам премијера да се укључи као премијер и да заштити држављанина Аустралије. Жељела бих да обнови Џулијанов пасош како би одмах могао да путује - казала је Кристина Асанж.

Она је, такође позвала Турнбула да позове Шведску на одговорност због кршења права њеног сина и објављивања лажи у медијима те да изврши притисак на британску Владу како би му обезбедила слободан пролаз из Амбасаде Еквадора у Лондону.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПАТРИОТ

20.05.2017 16:18

НЕК ТИ ЈЕ БОГ НА ПОМОЦИ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

20.05.2017 18:19

МА ЕНГЛЕЗИ СУ НАЈПОКВАРЕНИЈИ НАРОД НА СВИЈЕТУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

адзенда

20.05.2017 22:49

Не лупетај.

Name

Тацно, не лупај

21.05.2017 10:18

Сведска има строге законе о људима за које виде да су опасност по поредак. То су ткз. мјере принуде гдје цитају писма и одлуце ста мозес добити, прислускују собе даљински - телефон од 1919. Не морају ником полагаати рацуне. Има и несто слицно израелској методи гдје особа не мозе да се одсели-пресели. Само они то ураде фино и без папира - онемогуце све. Лудој особи сакрију налаззе да би осумњицени се бринуо, а они могли називати кадгод им се мозе. Вецина Босанаца зиви медју странцима па за многе ствари не знају или сазнају кад је прекасно. Хоцу реци, они це то све избрисати и Асанзе мора наставити зивот као да ниста није било.