Majka traži pomoć za sina

Kristina Asanž, majka osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, pozvala je australijskog premijera Malkolma Turnbula da pomogne njenom sinu da izađe iz Ambasade Ekvadora u Londonu u kojoj se krije u proteklih pet godina.

Svijet 20.05.2017 | 18:00
Majka traži pomoć za sina
Asanž (45) je optužen za seksualni napad u Švedskoj 2010. godine i odobren mu je politički azil unutar Ambasade Ekvadora 2012. godine.
 
Švedsko tužilaštvo saopštilo je juče da odustaje od istrage, pošto je istekao vremenski rok do kojeg je trebalo da obnovi ili povuče nalog za njegovo hapšenje.

Kristina Asanž izrazila je zadovoljstvo zbog odustajanja Švedske od istrage i istakla je da bi premijer Turnbul trebao da stane u zaštitu ljudskih prava njenog sina.

Zvanično pozivam premijera da se uključi kao premijer i da zaštiti državljanina Australije. Željela bih da obnovi Džulijanov pasoš kako bi odmah mogao da putuje - kazala je Kristina Asanž.

Ona je, takođe pozvala Turnbula da pozove Švedsku na odgovornost zbog kršenja prava njenog sina i objavljivanja laži u medijima te da izvrši pritisak na britansku Vladu kako bi mu obezbedila slobodan prolaz iz Ambasade Ekvadora u Londonu.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

PATRIOT

20.05.2017 16:18

NEK TI JE BOG NA POMOCI ?

ODGOVORITE
Name

MUNGOS

20.05.2017 18:19

MA ENGLEZI SU NAJPOKVARENIJI NAROD NA SVIJETU...

ODGOVORITE
Name

adzenda

20.05.2017 22:49

Ne lupetaj.

Name

Tacno, ne lupaj

21.05.2017 10:18

Svedska ima stroge zakone o ljudima za koje vide da su opasnost po poredak. To su tkz. mjere prinude gdje citaju pisma i odluce sta mozes dobiti, prisluskuju sobe daljinski - telefon od 1919. Ne moraju nikom polagaati racune. Ima i nesto slicno izraelskoj metodi gdje osoba ne moze da se odseli-preseli. Samo oni to urade fino i bez papira - onemoguce sve. Ludoj osobi sakriju nalazze da bi osumnjiceni se brinuo, a oni mogli nazivati kadgod im se moze. Vecina Bosanaca zivi medju strancima pa za mnoge stvari ne znaju ili saznaju kad je prekasno. Hocu reci, oni ce to sve izbrisati i Asanze mora nastaviti zivot kao da nista nije bilo.