Оно кад човјек призна да је крај...!

Како да потпишем нови уговор кад нисам добар као моји саиграчи?! Тијаго Мендеш на раскрсници. . .

Фудбал 21.05.2017 | 20:30
Оно кад човјек призна да је крај...!
Изгледа да је дошло време за крај. За растанак са Мадридом - свакако. Можда и за завршетак каријере. После седам година у дресу Атлетика, Тијаго Мендеш ће се у недељу опростити од Јорганџија.

На мечу са Билбаом, кад у историју званично одлази стадион „Висенте Калдерон“, Португалац ће последњи пут махнути навијачима, који га посебно цене, али који због здравствених проблема нису имали прилике да га превише гледају у последње две сезоне.

„Време је да одлучим шта даље. Могу да завршим каријеру или да играм у неком мање захтевном првенству од шпанског. Налазим се у ситуацији кад морам што пре да одлучим шта даље. Тешко да ћу обновити уговор. Не могу да потпишем на још једну сезону, јер осећам да више нисам на нивоу мојих саиграча. А тешко ми је да прихватим да будем ту знајући да не могу да помогнем екипи на начин на који се то од мене захтева“, признао је, дечачки искрено, Тијаго, знајући да му завршетком сезоне истиче уговор.

За екипу Дијега Симеонеа одиграо је 226 утакмица, освојио пет трофеја, двапут догурао до финала Лиге шампиона и био део екипе која је позиционирала себе као важан фактор не само у шпанском, већ и у европском фудбалу. Али...

„Новембра 2015. сам повредио тибију. Од тог тренутка моја каријера се променила. Трепео сам болове месецима. Утицало је то и на психу. Кад сам се опоравио и кад је дошло време да се вратим на терен, моја нога није одговорила на жељен начин“.

Искусни везиста размишља чак и о крају каријере, украшене играњен за Брагу, Бенфику, Челси, Лион и Јувентус одакле је 2010. стигао најпре на позајмицу у Мадрид, а после само годину дана на месту задњег везног убедио челнике да откупе његов уговор од Италијана.

„Кад сам почињао каријеру рекао сам себи да ћу играти до 32. године и да никад нећу бити тренер. А онда кад сам пребацио 30-у и идеја да тренирам неки тим је полако почела да се развија. Можда тренерски позив учини да срце куца истим интензитетом као и док играм. Дијего Симеоне ме је саветовао да упишем курс за тренера, можда зато што види уи мени црту лидера за тај посао“, рекао је 36-годишњи Тијаго Мендеш.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Маска

21.05.2017 21:58

Никад нецу заборавити када нам је уваљао ону голцину са преко 30 метара у Београду,Стојковиц је тад био потпуно немоцан.

ОДГОВОРИТЕ