Ono kad čovjek prizna da je kraj...!

Kako da potpišem novi ugovor kad nisam dobar kao moji saigrači?! Tijago Mendeš na raskrsnici. . .

Fudbal 21.05.2017 | 20:30
Ono kad čovjek prizna da je kraj...!
Izgleda da je došlo vreme za kraj. Za rastanak sa Madridom - svakako. Možda i za završetak karijere. Posle sedam godina u dresu Atletika, Tijago Mendeš će se u nedelju oprostiti od Jorgandžija.

Na meču sa Bilbaom, kad u istoriju zvanično odlazi stadion „Visente Kalderon“, Portugalac će poslednji put mahnuti navijačima, koji ga posebno cene, ali koji zbog zdravstvenih problema nisu imali prilike da ga previše gledaju u poslednje dve sezone.

„Vreme je da odlučim šta dalje. Mogu da završim karijeru ili da igram u nekom manje zahtevnom prvenstvu od španskog. Nalazim se u situaciji kad moram što pre da odlučim šta dalje. Teško da ću obnoviti ugovor. Ne mogu da potpišem na još jednu sezonu, jer osećam da više nisam na nivou mojih saigrača. A teško mi je da prihvatim da budem tu znajući da ne mogu da pomognem ekipi na način na koji se to od mene zahteva“, priznao je, dečački iskreno, Tijago, znajući da mu završetkom sezone ističe ugovor.

Za ekipu Dijega Simeonea odigrao je 226 utakmica, osvojio pet trofeja, dvaput dogurao do finala Lige šampiona i bio deo ekipe koja je pozicionirala sebe kao važan faktor ne samo u španskom, već i u evropskom fudbalu. Ali...

„Novembra 2015. sam povredio tibiju. Od tog trenutka moja karijera se promenila. Trepeo sam bolove mesecima. Uticalo je to i na psihu. Kad sam se oporavio i kad je došlo vreme da se vratim na teren, moja noga nije odgovorila na željen način“.

Iskusni vezista razmišlja čak i o kraju karijere, ukrašene igranjen za Bragu, Benfiku, Čelsi, Lion i Juventus odakle je 2010. stigao najpre na pozajmicu u Madrid, a posle samo godinu dana na mestu zadnjeg veznog ubedio čelnike da otkupe njegov ugovor od Italijana.

„Kad sam počinjao karijeru rekao sam sebi da ću igrati do 32. godine i da nikad neću biti trener. A onda kad sam prebacio 30-u i ideja da treniram neki tim je polako počela da se razvija. Možda trenerski poziv učini da srce kuca istim intenzitetom kao i dok igram. Dijego Simeone me je savetovao da upišem kurs za trenera, možda zato što vidi ui meni crtu lidera za taj posao“, rekao je 36-godišnji Tijago Mendeš.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Maska

21.05.2017 21:58

Nikad necu zaboraviti kada nam je uvaljao onu golcinu sa preko 30 metara u Beogradu,Stojkovic je tad bio potpuno nemocan.

ODGOVORITE