Халеп у финалу Рима!

Румунска тенисерка Симона Халеп прва је финалисткиња Мастерс турнира у Риму.

Тенис 20.05.2017 | 15:45
Халеп у финалу Рима!
Она је у полуфиналу са 2-0 у сетовима савладала Кики Бертенс, 7:5, 6:1.

Халеп ће се у финалу састати са бољом из дуела Гарбиње Мугурусе и Јелине Свитолине. Меч тенисерки из Шпаније и Украјине почиње у 17 часова.

Први сет између Халепи Бертенс почео је брејком румунске тенисерке. Симона Халеп је рано повела са 2:0, али њено вођство није дуго потрајало. У трећем гему Бертенс чува сервис, а потом брејком поравнава резултат.

Халеп одмах узвраћа рибрејком и враћа предност, повећава предност до 5:3 и има прилику да посао у првом сету заврши својим сервисом и још једном не успева да превагне. Бертенс се не предаје и долази до 5:5, али јој се потом дешава "дежа ви".

Њена противница опет узвраћа брејком за 6:5 и својим сервисом узима први сет.

Други сет је изгледао потпуно другачије него први. Румунка с два брејка одлази на 4:0, када Бертенс долази до јеидног гема у том делу игре. Халеп и трећим брејком у сету потврђује победу.

Халеп је била боља у проценту поена на свој први сервис, али је посебна разлика била видљива у поенима после другог сервиса (62% према 27%). Румунка је шест пута одузимала противници сервис, док је то Холандђанки полазило за руком два пута, па је Халеп чекирала карту за финале римског мастерса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар