Halep u finalu Rima!

Rumunska teniserka Simona Halep prva je finalistkinja Masters turnira u Rimu.

Tenis 20.05.2017 | 15:45
Halep u finalu Rima!
Ona je u polufinalu sa 2-0 u setovima savladala Kiki Bertens, 7:5, 6:1.

Halep će se u finalu sastati sa boljom iz duela Garbinje Muguruse i Jeline Svitoline. Meč teniserki iz Španije i Ukrajine počinje u 17 časova.

Prvi set između Halepi Bertens počeo je brejkom rumunske teniserke. Simona Halep je rano povela sa 2:0, ali njeno vođstvo nije dugo potrajalo. U trećem gemu Bertens čuva servis, a potom brejkom poravnava rezultat.

Halep odmah uzvraća ribrejkom i vraća prednost, povećava prednost do 5:3 i ima priliku da posao u prvom setu završi svojim servisom i još jednom ne uspeva da prevagne. Bertens se ne predaje i dolazi do 5:5, ali joj se potom dešava "deža vi".

Njena protivnica opet uzvraća brejkom za 6:5 i svojim servisom uzima prvi set.

Drugi set je izgledao potpuno drugačije nego prvi. Rumunka s dva brejka odlazi na 4:0, kada Bertens dolazi do jeidnog gema u tom delu igre. Halep i trećim brejkom u setu potvrđuje pobedu.

Halep je bila bolja u procentu poena na svoj prvi servis, ali je posebna razlika bila vidljiva u poenima posle drugog servisa (62% prema 27%). Rumunka je šest puta oduzimala protivnici servis, dok je to Holandđanki polazilo za rukom dva puta, pa je Halep čekirala kartu za finale rimskog mastersa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar