Рим: Ноле добио Дел Потра, сад одмор, па Тим од 20х!

Новак Ђоковић победио је Хуана Мартина дел Потра, у мечу који је почео у петак, а завршио се у суботу, и пласирао се у полуфинале Мастерса у Риму – 6:1, 6:4.

Тенис 20.05.2017 | 15:30
Рим: Ноле добио Дел Потра, сад одмор, па Тим од 20х!
Осамнаести међусобни окршај Србина и Аргентинца, у којима Новак сада води 15-3, почео је у петак нешто после 21.00, али је два часа касније прекинут због јаког невремена, при вођству Ђоковића (6:1, 1:2).

Ипак, то није ни најмање сметало четвороструком освајачу турнира на теренима комплекса 'Флоро Италика' – пошто је наставио тамо где је стао дан раније.

Без изгубљеног поена је изједначио, пре него што је по четврти пут одузео сервис свом великом пријатељу. Није 'Див из Тандила' имао решења за раположеног ривала, који је наставио да доминира и да му прави велике проблеме приликом ритерна, што је било и више него довољно за пролаз у полуфинале.

Оно што је такође важно јесте да се други рекет света задржао на терену нешто више од тридесет минута, па се може рећи да му је завршетак овог дуела послужио као припрема за полуфинале – где га за неколико часова очекује Доминик Тим.

Претходно, Новак је лоше почео, пошто је је већ у првом сервис гему претрпео брејк, али је од тог тренутка заиграо маестрално и подсетио на најбоље дане.

За шест освојених гемова у низу стигао је до вођства у сетовима, диктиравши ритам и константно нападајући ривала, да би после десетак минута игре у другом делу меча дошло до прекида.

С друге стране, прво полуфинале почело је од 15.15, а састају се Џон Изнер и Александер Зверев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар