Rim: Nole dobio Del Potra, sad odmor, pa Tim od 20h!

Novak Đoković pobedio je Huana Martina del Potra, u meču koji je počeo u petak, a završio se u subotu, i plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu – 6:1, 6:4.

Tenis 20.05.2017 | 15:30
Rim: Nole dobio Del Potra, sad odmor, pa Tim od 20h!
Osamnaesti međusobni okršaj Srbina i Argentinca, u kojima Novak sada vodi 15-3, počeo je u petak nešto posle 21.00, ali je dva časa kasnije prekinut zbog jakog nevremena, pri vođstvu Đokovića (6:1, 1:2).

Ipak, to nije ni najmanje smetalo četvorostrukom osvajaču turnira na terenima kompleksa 'Floro Italika' – pošto je nastavio tamo gde je stao dan ranije.

Bez izgubljenog poena je izjednačio, pre nego što je po četvrti put oduzeo servis svom velikom prijatelju. Nije 'Div iz Tandila' imao rešenja za rapoloženog rivala, koji je nastavio da dominira i da mu pravi velike probleme prilikom riterna, što je bilo i više nego dovoljno za prolaz u polufinale.

Ono što je takođe važno jeste da se drugi reket sveta zadržao na terenu nešto više od trideset minuta, pa se može reći da mu je završetak ovog duela poslužio kao priprema za polufinale – gde ga za nekoliko časova očekuje Dominik Tim.

Prethodno, Novak je loše počeo, pošto je je već u prvom servis gemu pretrpeo brejk, ali je od tog trenutka zaigrao maestralno i podsetio na najbolje dane.

Za šest osvojenih gemova u nizu stigao je do vođstva u setovima, diktiravši ritam i konstantno napadajući rivala, da bi posle desetak minuta igre u drugom delu meča došlo do prekida.

S druge strane, prvo polufinale počelo je od 15.15, a sastaju se Džon Izner i Aleksander Zverev.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar