СП: Србија предаје круну!

Мундијалито кренуо шокантним поразом Немачке! Венецуела има чему да се нада!

Фудбал 20.05.2017 | 12:45
СП: Србија предаје круну!
Ето прође већ две године. Две године откако смо се будили у ране јутарње сате сате да гледамо изабранике Вељка Пауновића како нам на Новом Зеланду враћају веру у српски фудбал. Нажалост, Орлића овај пут нема на планетарној смотри, па смо и почетак новог Мундијалита дочекали некако у тишини. А он је почео у ноћи између петка и суботе у Јужној Кореји, сасвим неочекиваном победом Венецуеле над Немачком - 2:0.

Част да постигне први гол на турниру припала је Роналду Пени, нападачу Каракаса на некаквој чудној, двогодишњој позамици у Лас Палмасу, док је коначних 2:0 поставио Серхио Кордова. Још један фудбалер Каракаса.

И не, није овај резултат никаква последица каквог пада концетрације у немачком тиму. Брзоноги нападачи Венецуеле стављали су Панцере на праве муке. Пре свих Пена иКордова, али и Адалберто Пењаранда, Вотфордов фудбалер који је са својих 19 година већ играо за Гранаду, Удинезе и Малагу, те Јеферсон Сотелдо из чилеанског Уачипата.

Венецуела следећи меч у Групи Б игра са Вануатуом, Немци нападају Мексико.

Иначе, у Групи А играће Јужна Кореја, Гвинеја, Аргентина и Енглеска, у Групи Ц Замија, Португалија, Иран и Костарка, у Групи Д Јужна Африка, Јапан, Италија и Уругвај, Групу Е чине Француска, Хондурас, Вијетнам и Нови Зеланд, а Групу Д Еквадор, САД, Саудијска Арабија и Сенегал.

Даље иду победници група и четири од шест најбољих трећепласираних селекција.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар