SP: Srbija predaje krunu!

Mundijalito krenuo šokantnim porazom Nemačke! Venecuela ima čemu da se nada!

Fudbal 20.05.2017 | 12:45
SP: Srbija predaje krunu!
Eto prođe već dve godine. Dve godine otkako smo se budili u rane jutarnje sate sate da gledamo izabranike Veljka Paunovića kako nam na Novom Zelandu vraćaju veru u srpski fudbal. Nažalost, Orlića ovaj put nema na planetarnoj smotri, pa smo i početak novog Mundijalita dočekali nekako u tišini. A on je počeo u noći između petka i subote u Južnoj Koreji, sasvim neočekivanom pobedom Venecuele nad Nemačkom - 2:0.

Čast da postigne prvi gol na turniru pripala je Ronaldu Peni, napadaču Karakasa na nekakvoj čudnoj, dvogodišnjoj pozamici u Las Palmasu, dok je konačnih 2:0 postavio Serhio Kordova. Još jedan fudbaler Karakasa.

I ne, nije ovaj rezultat nikakva posledica kakvog pada koncetracije u nemačkom timu. Brzonogi napadači Venecuele stavljali su Pancere na prave muke. Pre svih Pena iKordova, ali i Adalberto Penjaranda, Votfordov fudbaler koji je sa svojih 19 godina već igrao za Granadu, Udineze i Malagu, te Jeferson Soteldo iz čileanskog Uačipata.

Venecuela sledeći meč u Grupi B igra sa Vanuatuom, Nemci napadaju Meksiko.

Inače, u Grupi A igraće Južna Koreja, Gvineja, Argentina i Engleska, u Grupi C Zamija, Portugalija, Iran i Kostarka, u Grupi D Južna Afrika, Japan, Italija i Urugvaj, Grupu E čine Francuska, Honduras, Vijetnam i Novi Zeland, a Grupu D Ekvador, SAD, Saudijska Arabija i Senegal.

Dalje idu pobednici grupa i četiri od šest najboljih trećeplasiranih selekcija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar