МВП трка: Харден, Ленард или Вестбрук?

НБА лига објавила је сужене листе у избору за годишње награде, а у трци за најкориснијег играча сезоне остали су Џејмс Харден, Кавај Ленард и Расел Вестбрук.

Кошарка 21.05.2017 | 13:30
МВП трка: Харден, Ленард или Вестбрук?
То значи да најбољег играча данашњице Леброна Џејмса нема међу три преостала кандидата први пут после пуних осам година!

По многима, МВП награду највише заслужује плејмејкер Олахома Сити, пошто Рас иза себе има надреалну сезону у којој је са 42 трипл-дабла оборио рекорд Оскара Робертсона (уз просек од 31,6 поена, 10,4 систенција, 10,7 скокова) , стар више од пола века, али и одвео Тандере на пето место Запада и у плеј-оф.

По учинку, одмах иза њега налази се организатор игре Харден – Брада је такође био близу трипл-дабл просека у 82 меча регуларног тока сезоне, а годину је завршио са 22 трипл-дабла, док су Рокетси, после елиминације Оклахоме, заутављени у полуфиналу Западне конференције од Сан Антонио Спарса.

Све наведено не умањује ни огорман утицај 'Канџе' на игру и партије Спарса, који тренутно губе од Вориорса у финалу Запада 2-0. Ленард је још једном потврдио да је можда и најбољи играч у 'оба правца', са просеком од 25,5 поена, 5,8 ухваћених лопти и 3,5 асистенција.

Од осталих признања, у конкуренцији за тренера године остали су Мајк Д'Ентони (Хјустон Рокетс), Грег Попович (Сан Антонио Спарс) и Ерик Сполстра (Мајами Хит), руки године биће Малком Брогдон (Милвоки Бакс), Џоел Ембид (Филаделфија 76ерс) или Дарио Шарић (Филаделфија 76ерс), док ће титулу за најбољег дефанзивца понети Руди Гобер (Јута Џез), Дрејмонд Грин (Голден Стејт Вориорс) или Кавај Ленард (Сан Антонио Спарс).

Коначно, у оптицају за најбољег шетог играча остали су Ерик Гордон (Хјустон Рокетс), Андре Игудала (Голден Стејт Вориорс) и Лу Вилијамс (Хјустон Рокетс).

Имена добитника биће проглашена 26. јуна у директном преносу на телевизји ТНТ, а две награде могао би да освоји и наш Никола Јокић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар