MVP trka: Harden, Lenard ili Vestbruk?

NBA liga objavila je sužene liste u izboru za godišnje nagrade, a u trci za najkorisnijeg igrača sezone ostali su Džejms Harden, Kavaj Lenard i Rasel Vestbruk.

Košarka 21.05.2017 | 13:30
MVP trka: Harden, Lenard ili Vestbruk?
To znači da najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa nema među tri preostala kandidata prvi put posle punih osam godina!

Po mnogima, MVP nagradu najviše zaslužuje plejmejker Olahoma Siti, pošto Ras iza sebe ima nadrealnu sezonu u kojoj je sa 42 tripl-dabla oborio rekord Oskara Robertsona (uz prosek od 31,6 poena, 10,4 sistencija, 10,7 skokova) , star više od pola veka, ali i odveo Tandere na peto mesto Zapada i u plej-of.

Po učinku, odmah iza njega nalazi se organizator igre Harden – Brada je takođe bio blizu tripl-dabl proseka u 82 meča regularnog toka sezone, a godinu je završio sa 22 tripl-dabla, dok su Roketsi, posle eliminacije Oklahome, zautavljeni u polufinalu Zapadne konferencije od San Antonio Sparsa.

Sve navedeno ne umanjuje ni ogorman uticaj 'Kandže' na igru i partije Sparsa, koji trenutno gube od Voriorsa u finalu Zapada 2-0. Lenard je još jednom potvrdio da je možda i najbolji igrač u 'oba pravca', sa prosekom od 25,5 poena, 5,8 uhvaćenih lopti i 3,5 asistencija.

Od ostalih priznanja, u konkurenciji za trenera godine ostali su Majk D'Entoni (Hjuston Rokets), Greg Popovič (San Antonio Spars) i Erik Spolstra (Majami Hit), ruki godine biće Malkom Brogdon (Milvoki Baks), Džoel Embid (Filadelfija 76ers) ili Dario Šarić (Filadelfija 76ers), dok će titulu za najboljeg defanzivca poneti Rudi Gober (Juta Džez), Drejmond Grin (Golden Stejt Voriors) ili Kavaj Lenard (San Antonio Spars).

Konačno, u opticaju za najboljeg šetog igrača ostali su Erik Gordon (Hjuston Rokets), Andre Igudala (Golden Stejt Voriors) i Lu Vilijams (Hjuston Rokets).

Imena dobitnika biće proglašena 26. juna u direktnom prenosu na televizji TNT, a dve nagrade mogao bi da osvoji i naš Nikola Jokić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar