Усманов понудио 1,1 милијарду евра за Арсенал!

Алишер Усманов понудио је 1,1 милијарду евра за куповину две трећине акција Арсенала, али је власник 62,89 одсто акција 'Тобџија' Стен Кренке одбио понуду.

Фудбал 21.05.2017 | 13:00
Усманов понудио 1,1 милијарду евра за Арсенал!
Узбекистански милијардер, који у свом власништву већ има 30 одсто капитала тима са Емирејта, већ неколико година безуспешно покушава да преузме контролу на тимом из северног Лондона од свог 'колеге по новцу' из Сједињених Америчких Држава.

Како преноси 'Финанциал Тимес', човек који у свом власништву има и НФЛ тим Лос Анђелес Ремс и МЛБ екипу Колорадо Рапид још увек није званично, писмено одговорио Усманову, али се званична потврда очекује најкасније у понедељак.

Кренке је недавно истакао да нема намеру да прода Арсенал било коме и да га не занимају потенцијалне понуде.

С друге стране, шесдесеттрогодишњи Узбекистанац је најгласнији критичар менаџера Арсена Венгера, који је једном приликом је изјавио да ће поднети оставку ако Усманов постане већински власник.

Ова вест долази у деликатном тренутку за Арсенал који ће највероватније остати без пласмана у Лигу шампиона први пут после две деценије, а сезону лондонског клуба обележили су лоши резултати током зиме – што је довело до све већег незадовољства навијача који траже одлазаг 'Професора, одноно не желе да му клуб на лето понуди нови уговор.

Арсенал је коло пре краја пети у Премијер лиги са 72 бода, један мање од Ливерпула и три мање од Манчестер Ситија. Тобџијама је за пласман у Лигу шампиона потребна победа у недељу против Евертона, али и пораз или реми Ливерпула од Мидлзброа или пораз Ситија од Вотфорда.

Уколико се Арсенал не пласира у Лигу шампиона то ће клуб коштати готово сигурних 80 милиона евра прихода.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар