Usmanov ponudio 1,1 milijardu evra za Arsenal!

Ališer Usmanov ponudio je 1,1 milijardu evra za kupovinu dve trećine akcija Arsenala, ali je vlasnik 62,89 odsto akcija 'Tobdžija' Sten Krenke odbio ponudu.

Fudbal 21.05.2017 | 13:00
Usmanov ponudio 1,1 milijardu evra za Arsenal!
Uzbekistanski milijarder, koji u svom vlasništvu već ima 30 odsto kapitala tima sa Emirejta, već nekoliko godina bezuspešno pokušava da preuzme kontrolu na timom iz severnog Londona od svog 'kolege po novcu' iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kako prenosi 'Financial Times', čovek koji u svom vlasništvu ima i NFL tim Los Anđeles Rems i MLB ekipu Kolorado Rapid još uvek nije zvanično, pismeno odgovorio Usmanovu, ali se zvanična potvrda očekuje najkasnije u ponedeljak.

Krenke je nedavno istakao da nema nameru da proda Arsenal bilo kome i da ga ne zanimaju potencijalne ponude.

S druge strane, šesdesettrogodišnji Uzbekistanac je najglasniji kritičar menadžera Arsena Vengera, koji je jednom prilikom je izjavio da će podneti ostavku ako Usmanov postane većinski vlasnik.

Ova vest dolazi u delikatnom trenutku za Arsenal koji će najverovatnije ostati bez plasmana u Ligu šampiona prvi put posle dve decenije, a sezonu londonskog kluba obeležili su loši rezultati tokom zime – što je dovelo do sve većeg nezadovoljstva navijača koji traže odlazag 'Profesora, odnono ne žele da mu klub na leto ponudi novi ugovor.

Arsenal je kolo pre kraja peti u Premijer ligi sa 72 boda, jedan manje od Liverpula i tri manje od Mančester Sitija. Tobdžijama je za plasman u Ligu šampiona potrebna pobeda u nedelju protiv Evertona, ali i poraz ili remi Liverpula od Midlzbroa ili poraz Sitija od Votforda.

Ukoliko se Arsenal ne plasira u Ligu šampiona to će klub koštati gotovo sigurnih 80 miliona evra prihoda.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar