"Задатак опозиције да обори Владу"

Циљ ДНС-а је да на наредним парламентарним изборима освоји више од 100. 000 гласова, више од 15 мандата у Народној скупштини Републике Српске и функцију предсједника Српске или члана Предсједништва БиХ, за шта је потребно око 15 до 20 одсто више гласова него на локалним изборима, изјавио је у Градишци предсједник странке Марко Павић.

Република Српска 20.05.2017 | 07:35
"Задатак опозиције да обори Владу"
Он је у Градишци присуствовао изборној скупштини Општинског одбора ДНС-а. Том приликом је рекао да је задовољан резултатима овог општинског одбора странке и њиховим учешћем у локалној власти, истичући да је став ДНС-а да сви изабрани представници странке, од предсједника градских и општинских одбора до функционера у општинским управама или јавним предузећима, морају да прихвате одговорност за развој локалне заједнице и институција којима руководе.

“Ако то није случај, без обзира да ли је ријеч о члановима ДНС-а, ми такав рад не подржавамо”, рекао је Павић након изборне скупштине.

Он је подсјетио да је ДНС у Градишци и на нивоу Републике Српске у коалицији са СНСД-ом и СП-ом, и да о крупним стварима настоје да се договоре.

Према његовим ријечима, један од основних програмских задатака ДНС-а јесте да чува национална богатства, ријеке, хидроцентрале, руднике и шуме, да би то остало будућим генерацијама.

На питање да прокоментарише иницијативу опозиције за смјену Владе Српске, Павић је рекао да је “задатак опозиције да непрекидно ради да обори Владу и да дође на власт”.

“Имали смо једну дестабилизацију не само у коалицији, него и уопште у Републици Српској, рекао бих навијача, од којих су неки били за власт, неки за опозицију, неки за Митал, неки за РЖР Љубија. Друга нам дестабилизација не треба, јер би то пуно људи одвукло од њихових активних послова, а бавили би се опет политикантством”, рекао је Павић.

На изборној скупштини ДНС-а Градишка за предсједника Општинског одбора изабран је актуелни потпредсједник Скупштине општине Градишка Владимир Јанковић, који је на функцији предсједника градишког ДНС-а од 2009. године, а изабрани су и чланови Општинског одбора и делегати за изборну скупштину ДНС-а Републике Српске, која ће бити одржана 17. јуна у Бањалуци.

Јанковић се захвалио делегатима изборне скупштине на указаном повјерењу да и наредне четири године води ову странку у Градишци.

Он је истакао да је циљ ДНС-а у Градишци да формира још мјесних одбора на подручју општине, увећа чланство и ојача овај одбор.

“Желимо да кренемо да радимо за наредне парламентарне изборе. Предсједник Павић нам је дао задатак колико морамо да повећемо резултат у односу на локалне изборе – за 10 до 15 одсто, што значи да морамо освојити минимум 2.900 гласова у Градишци, јер смо на локалним освојили 2.448”, навео је Јанковић.

Изборној скупштини ДНС-а Градишка присуствовали су потпредсједник и секретар ДНС-а, Драгомир Јовичић и Драгутин Родић, предсједник Регионалног одбора ДНС-а Дане Малешевић, начелник општине Градишка Зоран Аџић, који је и предсједник ОО СНСД-а Градишка, потпредсједник Уједињене Српске и народни посланик Славко Дуњић, народни посланик и предсједник ОО ДНС-а Козараска Дубица Дарко Бањац, као и представници СП-а.

(СРНА)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

приједор

20.05.2017 05:43

И Павица треба смјенити. Јер нису вазни гласови ДНС-а него резултати васег рада. А који су Васи резултати осим лицног богацења? Погледајте Приједор и стање улица у граду - све рупа до рупе! Павиц је дио криминалног клана.. Лицно богацење и злоупотреба полозаја су његова уза специјалност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ло

20.05.2017 06:32

Ма сви су исти,није за нас државу имати и то ти је.Нама треба само неко као у СФРЈ јер народ бира власт и обратно каква власт такав и народ.Нема љутње и ја сам дио тога ал тако је

Name

ннн

20.05.2017 06:45

Предсједник му неце опростити издају!

Name

црна руза

20.05.2017 07:10

Тај Павиц и његова странка су секта гора од свих секти на земаљској кугли.Он је тај ко има највеце лицне интересе од Митала,какав к..ц природна богатства.Сад је сектасу испало да није могло боље да јадна опозиција немајуц куд од два зла изабери ајмо проти Додика,а овај метузалем ми је огавнији и од СНСД.

Name

ЛАКА

20.05.2017 09:43

РЕ ННН, ХАХА КАКАВ ЈЕ МОРАЛ ТВОГ ПРЕСЕДНИКА, СУМЊАМ, НАМИРИЋЕ ОН ТУ ИЗДАЈУ НЕЧИМ ДРУГИМ, СТАРИ ЈЕ ТО ШВЕРЦЕР

Name

Трим

20.05.2017 06:25

Па и овако сте нас довољно развалили, ста це тек бити ако повецате број мандата. ДНС, СП и СНСД су слика и прилика ових неписмених, подлих и безвриједниг сподоба сто раде по органима дрзаве, ентитета, локалних заједница, дрзавним предузецима а посебно оних багрова сто су се прозвали бизнисменима, инвеститорима итд. Једном ријецју сви сте обицан отпад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцанин

20.05.2017 06:26

Рекох вец да је Павиц стара комунистицка варалица и лопов те да це се послије свега опозиција опет само да се изблеји,у праву је Сукало сто се противи коалирањем опозиције са Сиједим Удбасем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

20.05.2017 07:16

Е само нам још ти треба да нас престављас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

20.05.2017 07:24

15 посланика!!?? Хоw yес но.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужилац

20.05.2017 21:14

Ухватили су Павића да мажњава у руднику.

Name

Кредитибилан

20.05.2017 07:53

Љубија - одлицан дупли пас пасионираног удбаса: да застити себе, а да Додика не остети. Јер гдје припада ДНС? Овакви љигавци мисле да су толико паметни колико други глупи. Е мој Папцино, видјецемо вас маневар на крају прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

20.05.2017 07:56

Судбина днс зависи од здравственог картона павица

ОДГОВОРИТЕ