"Zadatak opozicije da obori Vladu"

Cilj DNS-a je da na narednim parlamentarnim izborima osvoji više od 100. 000 glasova, više od 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i funkciju predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH, za šta je potrebno oko 15 do 20 odsto više glasova nego na lokalnim izborima, izjavio je u Gradišci predsjednik stranke Marko Pavić.

Republika Srpska 20.05.2017 | 07:35
"Zadatak opozicije da obori Vladu"
On je u Gradišci prisustvovao izbornoj skupštini Opštinskog odbora DNS-a. Tom prilikom je rekao da je zadovoljan rezultatima ovog opštinskog odbora stranke i njihovim učešćem u lokalnoj vlasti, ističući da je stav DNS-a da svi izabrani predstavnici stranke, od predsjednika gradskih i opštinskih odbora do funkcionera u opštinskim upravama ili javnim preduzećima, moraju da prihvate odgovornost za razvoj lokalne zajednice i institucija kojima rukovode.

“Ako to nije slučaj, bez obzira da li je riječ o članovima DNS-a, mi takav rad ne podržavamo”, rekao je Pavić nakon izborne skupštine.

On je podsjetio da je DNS u Gradišci i na nivou Republike Srpske u koaliciji sa SNSD-om i SP-om, i da o krupnim stvarima nastoje da se dogovore.

Prema njegovim riječima, jedan od osnovnih programskih zadataka DNS-a jeste da čuva nacionalna bogatstva, rijeke, hidrocentrale, rudnike i šume, da bi to ostalo budućim generacijama.

Na pitanje da prokomentariše inicijativu opozicije za smjenu Vlade Srpske, Pavić je rekao da je “zadatak opozicije da neprekidno radi da obori Vladu i da dođe na vlast”.

“Imali smo jednu destabilizaciju ne samo u koaliciji, nego i uopšte u Republici Srpskoj, rekao bih navijača, od kojih su neki bili za vlast, neki za opoziciju, neki za Mital, neki za RŽR Ljubija. Druga nam destabilizacija ne treba, jer bi to puno ljudi odvuklo od njihovih aktivnih poslova, a bavili bi se opet politikantstvom”, rekao je Pavić.

Na izbornoj skupštini DNS-a Gradiška za predsjednika Opštinskog odbora izabran je aktuelni potpredsjednik Skupštine opštine Gradiška Vladimir Janković, koji je na funkciji predsjednika gradiškog DNS-a od 2009. godine, a izabrani su i članovi Opštinskog odbora i delegati za izbornu skupštinu DNS-a Republike Srpske, koja će biti održana 17. juna u Banjaluci.

Janković se zahvalio delegatima izborne skupštine na ukazanom povjerenju da i naredne četiri godine vodi ovu stranku u Gradišci.

On je istakao da je cilj DNS-a u Gradišci da formira još mjesnih odbora na području opštine, uveća članstvo i ojača ovaj odbor.

“Želimo da krenemo da radimo za naredne parlamentarne izbore. Predsjednik Pavić nam je dao zadatak koliko moramo da povećemo rezultat u odnosu na lokalne izbore – za 10 do 15 odsto, što znači da moramo osvojiti minimum 2.900 glasova u Gradišci, jer smo na lokalnim osvojili 2.448”, naveo je Janković.

Izbornoj skupštini DNS-a Gradiška prisustvovali su potpredsjednik i sekretar DNS-a, Dragomir Jovičić i Dragutin Rodić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je i predsjednik OO SNSD-a Gradiška, potpredsjednik Ujedinjene Srpske i narodni poslanik Slavko Dunjić, narodni poslanik i predsjednik OO DNS-a Kozaraska Dubica Darko Banjac, kao i predstavnici SP-a.

(SRNA)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

prijedor

20.05.2017 07:43

I Pavica treba smjeniti. Jer nisu vazni glasovi DNS-a nego rezultati vaseg rada. A koji su Vasi rezultati osim licnog bogacenja? Pogledajte Prijedor i stanje ulica u gradu - sve rupa do rupe! Pavic je dio kriminalnog klana.. Licno bogacenje i zloupotreba polozaja su njegova uza specijalnost.

ODGOVORITE
Name

lo

20.05.2017 08:32

Ma svi su isti,nije za nas državu imati i to ti je.Nama treba samo neko kao u SFRJ jer narod bira vlast i obratno kakva vlast takav i narod.Nema ljutnje i ja sam dio toga al tako je

Name

nnn

20.05.2017 08:45

Predsjednik mu nece oprostiti izdaju!

Name

crna ruza

20.05.2017 09:10

Taj Pavic i njegova stranka su sekta gora od svih sekti na zemaljskoj kugli.On je taj ko ima najvece licne interese od Mitala,kakav k..c prirodna bogatstva.Sad je sektasu ispalo da nije moglo bolje da jadna opozicija nemajuc kud od dva zla izaberi ajmo proti Dodika,a ovaj metuzalem mi je ogavniji i od SNSD.

Name

LAKA

20.05.2017 11:43

RE NNN, HAHA KAKAV JE MORAL TVOG PRESEDNIKA, SUMNJAM, NAMIRIĆE ON TU IZDAJU NEČIM DRUGIM, STARI JE TO ŠVERCER

Name

Trim

20.05.2017 08:25

Pa i ovako ste nas dovoljno razvalili, sta ce tek biti ako povecate broj mandata. DNS, SP i SNSD su slika i prilika ovih nepismenih, podlih i bezvrijednig spodoba sto rade po organima drzave, entiteta, lokalnih zajednica, drzavnim preduzecima a posebno onih bagrova sto su se prozvali biznismenima, investitorima itd. Jednom rijecju svi ste obican otpad.

ODGOVORITE
Name

Lijevcanin

20.05.2017 08:26

Rekoh vec da je Pavic stara komunisticka varalica i lopov te da ce se poslije svega opozicija opet samo da se izbleji,u pravu je Sukalo sto se protivi koaliranjem opozicije sa Sijedim Udbasem

ODGOVORITE
Name

Pero

20.05.2017 09:16

E samo nam još ti treba da nas prestavljas

ODGOVORITE
Name

Julio

20.05.2017 09:24

15 poslanika!!?? How yes no.

ODGOVORITE
Name

Tužilac

20.05.2017 23:14

Uhvatili su Pavića da mažnjava u rudniku.

Name

Kreditibilan

20.05.2017 09:53

Ljubija - odlican dupli pas pasioniranog udbasa: da zastiti sebe, a da Dodika ne osteti. Jer gdje pripada DNS? Ovakvi ljigavci misle da su toliko pametni koliko drugi glupi. E moj Papcino, vidjecemo vas manevar na kraju price.

ODGOVORITE
Name

4s

20.05.2017 09:56

Sudbina dns zavisi od zdravstvenog kartona pavica

ODGOVORITE