Оптужен због корупције

Државни тужилац Бразила Родриго Жанот подигао је оптужницу против бразилског предсједника Мишела Темера због корупције и опструкције правосуђа.

Свијет 19.05.2017 | 22:47
Оптужен због корупције
Темер и сенатор Аесио Невес налазе се међу особама "које су покушале да спријече напредак истраге", навео је тужилац у документу који је данас објављен, преноси АП.

Врховни федерални суд отворио је истрагу о оптужбама да је Темер одобрио покушај подмићивања једног свједока у великој истрази о корупцији која се води у Бразилу, објавио је ове недеље лист "Глобо" позивајући се на наводе утицајног бизнисмена Џозела Батисте.

Темер је јуче одбацио позиве да поднесе оставку, наводећи да ће се борити против оптужби.

Он је раније признао да се састао са Батистом у марту, али је негирао наводе да је настојао да спријечи свједочење предсједника парламента Едуардо Куња, преноси Ројтерс.

Како је пренео "Глобо", Батиста је наводно снимио разговор са Темером о томе да треба подмитити Куњу, али лист не наводи шта је Куња тражио заузврат.

Куња, некада утицајан члан Темерове владајуће странке, претходно је тврдио да има компромитујуће информације о политичарима који се доводе у везу са корупционашким скандалом у државној компанији Птетробрас.

"Глобо" преноси да су Батиста и његов брат снимке предали тужилаштву како би добили споразум о признању кривице.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Да ли

20.05.2017 04:17

Да ли вам код нас дјелује да је овако нешто могуће?Само у домену научне фантастике

ОДГОВОРИТЕ