Optužen zbog korupcije

Državni tužilac Brazila Rodrigo Žanot podigao je optužnicu protiv brazilskog predsjednika Mišela Temera zbog korupcije i opstrukcije pravosuđa.

Svijet 19.05.2017 | 22:47
Optužen zbog korupcije
Temer i senator Aesio Neves nalaze se među osobama "koje su pokušale da spriječe napredak istrage", naveo je tužilac u dokumentu koji je danas objavljen, prenosi AP.

Vrhovni federalni sud otvorio je istragu o optužbama da je Temer odobrio pokušaj podmićivanja jednog svjedoka u velikoj istrazi o korupciji koja se vodi u Brazilu, objavio je ove nedelje list "Globo" pozivajući se na navode uticajnog biznismena Džozela Batiste.

Temer je juče odbacio pozive da podnese ostavku, navodeći da će se boriti protiv optužbi.

On je ranije priznao da se sastao sa Batistom u martu, ali je negirao navode da je nastojao da spriječi svjedočenje predsjednika parlamenta Eduardo Kunja, prenosi Rojters.

Kako je preneo "Globo", Batista je navodno snimio razgovor sa Temerom o tome da treba podmititi Kunju, ali list ne navodi šta je Kunja tražio zauzvrat.

Kunja, nekada uticajan član Temerove vladajuće stranke, prethodno je tvrdio da ima kompromitujuće informacije o političarima koji se dovode u vezu sa korupcionaškim skandalom u državnoj kompaniji Ptetrobras.

"Globo" prenosi da su Batista i njegov brat snimke predali tužilaštvu kako bi dobili sporazum o priznanju krivice.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Da li

20.05.2017 04:17

Da li vam kod nas djeluje da je ovako nešto moguće?Samo u domenu naučne fantastike

ODGOVORITE