Тим који Муслин није позвао - и даље јак!

Многи селектори позавидели би и на овом тиму, састављеном од играча који се у овом тренутку не налазе у првом плану код Муслина.

Фудбал 19.05.2017 | 21:30
Тим који Муслин није позвао - и даље јак!
Фудбалска репрезентација Србије, на челу са селектором Славољубом Муслином, ускоро ће се окупити и почети припреме за најважнију утакмицу на путу ка Светском првенству у Русији - 11. јуна са Велсом у Београду.

За тај меч, Муслин се одлучио за 24 фудбалера, међу којима се налази само један дебитант - снажни нападач Александар Пријовић из ПАОК-а.

Сви остали, најмање једном су наступали за "орлове" до сада и ту пре свега мислимо на голмана Александра Јовановића из Архуса, дефанзивца Милоша Косановића из Стандарда и везисте Немању Радоју из Селте, односно Андрију Гаћиновића из Ајнтрахта, који сви имају управо по једну утакмицу у националном тиму.

Рекордер је, наравно, ветеран Бранислав Ивановић који има 93 наступа за национални тим наше земље и, уз Душана Тадића, и даље је први стрелац ове генерације са 12 постигнутих голова.

Половина квалификација за Мундијал, и притом деоба првог места у групи, није време када се претерано експериментише са позивима, али оно што упада у очи код читања Муслиновог списка је да се сходновеликом броју наших фудбалера који играју у иностранству полако и шири база из које садашњи селектор може да бира и проверене снаге и оне појединце који се, попут Пријовића, налазе у сјајној форми.

Такође, неколико генерација фудбалера који су бележили успехе у време када су били омладинци или млади репрезентативци, у међувремену дало је солидан број стандардних првотимаца у најјачим европским лигама међу којима је увек могуће пронаћи адекватну замену у случају повреда и других непредвиђених ситуација.

У прилог томе, говори и списак фудбалера који се овог пута нису нашли на списку селектора "А" тима, а на којем би позавидели многе Муслинове колеге.

Када се та имена сложе у стартну поставу, додатно се стиче утисак о снази српске репрезентације, која није увек имала овакву "ширину".

Неке од ових момака свакако ће позвати селектор "орлића", Ненад Лалатовић.

Србија "Б": Вања Милинковић-Савић – Душан Баста, Милош Вељковић, Немања Пејчиновић, Душко Тошић – Немања Максимовић, Сергеј Милинковић-Савић, Марко Грујић – Адем Љајић, Андрија Живковић – Урош Ђурђевић.

На клупи, могли би да се нађу, рецимо: Бојан Радуновић, Вукашин Јовановић, Александар Пантић, Немања Милетић, Дарко Брашанац, Саша Лукић, Дарко Лазовић и Никола Стојиљковић.

Аутор неслужбене Тwиттер странице посвећене репрезентацији Србије и, генерално, српском фудбалу, такође се бавио играчима који се нису нашли на Муслиновом списку и ово је био његов избор.

Лазар Марковић и Никола Максимовић пожалили су се на повреде, а селектор Муслин рекао да их због тога није уврстио на списак. Филип Ђорђевић и Невен Суботић, рецимо, изричити су да не желе више да играју за Србију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар