Tim koji Muslin nije pozvao - i dalje jak!

Mnogi selektori pozavideli bi i na ovom timu, sastavljenom od igrača koji se u ovom trenutku ne nalaze u prvom planu kod Muslina.

Fudbal 19.05.2017 | 21:30
Tim koji Muslin nije pozvao - i dalje jak!
Fudbalska reprezentacija Srbije, na čelu sa selektorom Slavoljubom Muslinom, uskoro će se okupiti i početi pripreme za najvažniju utakmicu na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji - 11. juna sa Velsom u Beogradu.

Za taj meč, Muslin se odlučio za 24 fudbalera, među kojima se nalazi samo jedan debitant - snažni napadač Aleksandar Prijović iz PAOK-a.

Svi ostali, najmanje jednom su nastupali za "orlove" do sada i tu pre svega mislimo na golmana Aleksandra Jovanovića iz Arhusa, defanzivca Miloša Kosanovića iz Standarda i veziste Nemanju Radoju iz Selte, odnosno Andriju Gaćinovića iz Ajntrahta, koji svi imaju upravo po jednu utakmicu u nacionalnom timu.

Rekorder je, naravno, veteran Branislav Ivanović koji ima 93 nastupa za nacionalni tim naše zemlje i, uz Dušana Tadića, i dalje je prvi strelac ove generacije sa 12 postignutih golova.

Polovina kvalifikacija za Mundijal, i pritom deoba prvog mesta u grupi, nije vreme kada se preterano eksperimentiše sa pozivima, ali ono što upada u oči kod čitanja Muslinovog spiska je da se shodnovelikom broju naših fudbalera koji igraju u inostranstvu polako i širi baza iz koje sadašnji selektor može da bira i proverene snage i one pojedince koji se, poput Prijovića, nalaze u sjajnoj formi.

Takođe, nekoliko generacija fudbalera koji su beležili uspehe u vreme kada su bili omladinci ili mladi reprezentativci, u međuvremenu dalo je solidan broj standardnih prvotimaca u najjačim evropskim ligama među kojima je uvek moguće pronaći adekvatnu zamenu u slučaju povreda i drugih nepredviđenih situacija.

U prilog tome, govori i spisak fudbalera koji se ovog puta nisu našli na spisku selektora "A" tima, a na kojem bi pozavideli mnoge Muslinove kolege.

Kada se ta imena slože u startnu postavu, dodatno se stiče utisak o snazi srpske reprezentacije, koja nije uvek imala ovakvu "širinu".

Neke od ovih momaka svakako će pozvati selektor "orlića", Nenad Lalatović.

Srbija "B": Vanja Milinković-Savić – Dušan Basta, Miloš Veljković, Nemanja Pejčinović, Duško Tošić – Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić – Adem Ljajić, Andrija Živković – Uroš Đurđević.

Na klupi, mogli bi da se nađu, recimo: Bojan Radunović, Vukašin Jovanović, Aleksandar Pantić, Nemanja Miletić, Darko Brašanac, Saša Lukić, Darko Lazović i Nikola Stojiljković.

Autor neslužbene Twitter stranice posvećene reprezentaciji Srbije i, generalno, srpskom fudbalu, takođe se bavio igračima koji se nisu našli na Muslinovom spisku i ovo je bio njegov izbor.

Lazar Marković i Nikola Maksimović požalili su se na povrede, a selektor Muslin rekao da ih zbog toga nije uvrstio na spisak. Filip Đorđević i Neven Subotić, recimo, izričiti su da ne žele više da igraju za Srbiju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar