Пао пољопривредни авион у Апатину

Пољопривредни авион којим је управљао пилот Радован Шегрт (65) из Новог Сада срушио се јуче око 13 сати у Апатину код Рибарева током прскања пшенице у пољопривредном предузећу "Делта Аграр". Пилот на срећу није повређен а узрок пада авиона типа Дромадер власништво Авио клуба из Зрењанина је квар на мотору, преноси "Радио Дунав".

Србија 19.05.2017 | 20:05
Пао пољопривредни авион у Апатину
Према речима пилота, Радована Шегрта несрећа се догодила на крају авиотретмана који је обављан на парцели 206 уз Ловачку шуму код Рибарева.

- На самој парцели коју смо третирали налази се и комад шуме који је неопходно надлетати како би се обавило прскање. У последњем налету, када сам кренуо подизати летелицу дошло је до гашења мотора. Уместо улетања у крошње успео сам авион усмерити на суседну ораницу, али након избегавања стабала и канала један од точкова је улетео у мекано тло што је изазвало превртање - каже Шегрт и додаје да је брзина којом је падао била око 100 километара на час.

Иако окренут наглавачке, уз лакше повреде руке и врата, Шегрт је успео да напусти летелицу како би дочекао долазак помоћи. Овај искусни пилот каже да је током своје дугогодишње каријере имао неколико мањих инцидената и да је веома срећан што је у овој незгоди успео да избегне улетање у шуму за коју верује да сигурно не би преживео.

Материјална штета на летелици се још утврђује и она ће у наредним данима бити транспортована у деловима за Нови Сад. Увиђај су извршили полицијски службеници у пратњи јавног тужиоца а о догађају је обавештен Центар за утврђивање несрећа у саобраћају у Београду чији је ће инспектор у наредном периоду утврдити тачан узрок пада летелице, јавља "Радио Дунав".

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

опет

19.05.2017 18:14

Па зар јос један пао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко схватио ко не схватио

20.05.2017 09:25

Срби су у 13том вијеку јели златним касикама.

ОДГОВОРИТЕ