Коментар: Звездо, сама си крива за губитак титуле!

Пуцањ у празно, односно – Од готовог – вересија. Реченица која на прави начин описује суперлигашку сезону црвено-белих. Актуелни шампион имао је одбрану титуле на тацни и сам је крив што је она готово сигурно прешла у руке најљућег ривала.

Фудбал 20.05.2017 | 23:30
Коментар: Звездо, сама си крива за губитак титуле!
Како другачије окарактерисати очигледан неуспех. Да, неуспех! Када екипа од старта шампионата држи лидерску позицију на табели, има предност и дебелу бодовну залиху у односу на пратиоце, и на паузи, и после поделе бодова у плеј-офу, на само три кола пред крај трке дозволи да све проспе, то је онда искључиво лична неспособност тог клуба.

Кривица је и на играчима, али њихова је најмања. Тренер Миодраг Божовић је тај који носи највећи тег и има удела у овом прокислом колачу. Тим Црвене звезде, упркос резултатима на којима је летео готово до самог краја трке, није добро играо ове сезоне, ту нема дилеме. Напоменимо и испадања из квалификација за Лигу шампиона од Лудогореца, потом и елиминација из Квалификација за Лигу Европе од Сасуола. Још и тада се видело (као и претпошле године против Каирата и чачанског Борца у Купу – 1:5), да играчи нису довољно физички спремни. У фото финишу Суперлиге то је опет јасно дошло до изражаја.
 
Миодраг Божовић дефинитивно није тренер ни за домаћу употребу. Није добро водио екипу. На крају је испустио и узде, потпуно. Није смео да оде после пораза на Вождовцу (3:2), када је Партизану препуштено прво место. Морао је да остане до краја, а не да остави Звезду на цедилу. Када већ није отишао после испадања из европских такмичења, на шта је “Блиц” на време указивао, или пораза у последњем дербију у Љутице Богдана, где су се јасно оцртали горе наведени проблеми. Алиби тренеру самозваном Грофу, од како је дошао у Љутице Богдана, за проблеме, неуспехе и незнање обично су били други криви. Посебно новинари. Између осталог, и из “Блица”. Срамно је било његово понашање, квазишмкеризам, сујета, давно је требало да му истекне рок трајања у Звезди. Као и његовим шалама у покушају.

Толико о главном кривцу. И менаџмет клуба није био на нивоу ове сезоне. Највише због одабира играчког кадара. Посебно странаца. Од њих, прелазну оцену заслужују само Доналд, донекле и Боаћи. Остали нису вредни дреса Црвене звезде. Додуше, и ту је тренер аминовао већину долазака.

Дакле, Звездо, сама си крива. Ниси “намештена”. Није ти крив ни Партизан, ни Фудбалски савез Србије, ни “неко трећи”. Једина светла тачка били су навијачи. И са “севера, истока, запада”. Али, навијачи не играју. Нити седе на клупи.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Биги

21.05.2017 05:22

Мозете залити до миле воље,Звездо,али мој Партизан Вас је надиграо и показао вам у васој "рупи"како се игра фудбал...леп за око и атрактиван.Цекајте Куп ако вам није јасно-кад и то изгубите бит це вам крив ...ко?! Играјте фудбал а маните прицу...дела су на терену. ВЕЕЛИКИИИИ ПОЗДРАВ ЗА МОЈ ПАРТИЗАН....САÀМПИИИООНИИИИ.

ОДГОВОРИТЕ