Komentar: Zvezdo, sama si kriva za gubitak titule!

Pucanj u prazno, odnosno – Od gotovog – veresija. Rečenica koja na pravi način opisuje superligašku sezonu crveno-belih. Aktuelni šampion imao je odbranu titule na tacni i sam je kriv što je ona gotovo sigurno prešla u ruke najljućeg rivala.

Fudbal 20.05.2017 | 23:30
Komentar: Zvezdo, sama si kriva za gubitak titule!
Kako drugačije okarakterisati očigledan neuspeh. Da, neuspeh! Kada ekipa od starta šampionata drži lidersku poziciju na tabeli, ima prednost i debelu bodovnu zalihu u odnosu na pratioce, i na pauzi, i posle podele bodova u plej-ofu, na samo tri kola pred kraj trke dozvoli da sve prospe, to je onda isključivo lična nesposobnost tog kluba.

Krivica je i na igračima, ali njihova je najmanja. Trener Miodrag Božović je taj koji nosi najveći teg i ima udela u ovom prokislom kolaču. Tim Crvene zvezde, uprkos rezultatima na kojima je leteo gotovo do samog kraja trke, nije dobro igrao ove sezone, tu nema dileme. Napomenimo i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Ludogoreca, potom i eliminacija iz Kvalifikacija za Ligu Evrope od Sasuola. Još i tada se videlo (kao i pretpošle godine protiv Kairata i čačanskog Borca u Kupu – 1:5), da igrači nisu dovoljno fizički spremni. U foto finišu Superlige to je opet jasno došlo do izražaja.
 
Miodrag Božović definitivno nije trener ni za domaću upotrebu. Nije dobro vodio ekipu. Na kraju je ispustio i uzde, potpuno. Nije smeo da ode posle poraza na Voždovcu (3:2), kada je Partizanu prepušteno prvo mesto. Morao je da ostane do kraja, a ne da ostavi Zvezdu na cedilu. Kada već nije otišao posle ispadanja iz evropskih takmičenja, na šta je “Blic” na vreme ukazivao, ili poraza u poslednjem derbiju u Ljutice Bogdana, gde su se jasno ocrtali gore navedeni problemi. Alibi treneru samozvanom Grofu, od kako je došao u Ljutice Bogdana, za probleme, neuspehe i neznanje obično su bili drugi krivi. Posebno novinari. Između ostalog, i iz “Blica”. Sramno je bilo njegovo ponašanje, kvazišmkerizam, sujeta, davno je trebalo da mu istekne rok trajanja u Zvezdi. Kao i njegovim šalama u pokušaju.

Toliko o glavnom krivcu. I menadžmet kluba nije bio na nivou ove sezone. Najviše zbog odabira igračkog kadara. Posebno stranaca. Od njih, prelaznu ocenu zaslužuju samo Donald, donekle i Boaći. Ostali nisu vredni dresa Crvene zvezde. Doduše, i tu je trener aminovao većinu dolazaka.

Dakle, Zvezdo, sama si kriva. Nisi “nameštena”. Nije ti kriv ni Partizan, ni Fudbalski savez Srbije, ni “neko treći”. Jedina svetla tačka bili su navijači. I sa “severa, istoka, zapada”. Ali, navijači ne igraju. Niti sede na klupi.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bigi

21.05.2017 05:22

Mozete zaliti do mile volje,Zvezdo,ali moj Partizan Vas je nadigrao i pokazao vam u vasoj "rupi"kako se igra fudbal...lep za oko i atraktivan.Cekajte Kup ako vam nije jasno-kad i to izgubite bit ce vam kriv ...ko?! Igrajte fudbal a manite pricu...dela su na terenu. VEELIKIIII POZDRAV ZA MOJ PARTIZAN....SAÀMPIIIOONIIII.

ODGOVORITE