''Пустињска ружа'': Први стадион за СП 2022. је спреман!

Стадион Калифа интернешенал дорађен за 70 милиона долара и доведен у стање технолошког савршенства пет година пре планетарног шампионата.

Фудбал 21.05.2017 | 23:15
''Пустињска ружа'': Први стадион за СП 2022. је спреман!
Иако је до почетка већ контоверзног Светског купа у фудбалу који се одржава у Катару остало још пет година, први стадион је већ спреман. У питању је "Кхалифа Интернатионал Стадиум", део чувеног комплекса "Доха спорт сити", изграђен још 1976. године, а сада усавршен за 70 милиона долара.

Са тим буџетом стадион који прима 40.000 гледалаца, а који је већ угошћавао велика спортска такмичења, доведен је до технолошког савршенства. Реновиран је буквално од темеља до крова, а врхунац је систем за хлађење којим је обезбеђено да и у најгорим временским условима, у данима када у Катару уме да буде и око педесетог подеока, на терену буде највише 26, а на трибинама од 24 2до 8 степени целзијуса.

На Калифи ће се играти се мечеви до четвфинала Светског првенства. Овај стадион уједно представља и победу за организаторе шампионата због којег је пукла велика брука у и потрешена цела ФИФА-и.

"Завршење Калифе пет година пре Светског купа је доказ који покузује нашу одлучност да направимо турнир на који ће читав арапски свет бити поносан", изјавио је генерални секретар организационог комитета СП 2022, Хаса Ал Тавади.

И док је Калифа већ спремна да угости најбоље фудбалере света, још много посла је остало на осталим стадионима који би сви требали да буду готови до 2021. С обзиром на огромне буџете, верујемо да ће тако и бити.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар