Путинова бивша узима милионе

Бивша супруга руског предсједника Владимира Путина Људмила помогла је оснивање и сада подржава фондацију која је власник "историјског објекта" у Москви, а који зарађује милионе долара од станара, наводи Ројтерс.

Свијет 19.05.2017 | 17:59
Путинова бивша узима милионе
Како се наводи у истраживању британске агенције, зграда је реновирана уз помоћ "Путин удружења", а приход од закупа прикупља приватна компанија у власништву особе чије средње име је исто као име Путинове бивше жене, преноси Ројтерс.

Ради се о Волконски кући у центру Москве, која је била аристократска кућа у пријесовјетском времену, а сада је у власништву Центра за развој интер персоналних комуникација.

Према писању руских медија Људмила Путин је помогла оснивање непрофитне фондације, а била је удата за Путина од 1983. до 2013. године када су се развели.

У Волконски кући налазе се канцеларије Центра за развој интер персоналних комуникација, али у већини станова у зргади живе станари, попут велике државне банке.

Станари плаћају ренту компанији "Меридијан", која је 99 одсто у власништву компаније "Интерерсервис" која је 2014. године била у власништву жене Људмиле Александровне Шкребниове, што је средње име бивше госпође Путин.

Један одсто те компаније у власништву је Татјане Шестакове, бивше жене Василија Шестакова, старог Путиновог пријатеља и спаринг партнера.

Током реновирања Волконски куће, Људмила Путин је надгледала радове, извор Ројтерса је казао да је цијела улица затварана када је она долазила у посјету.

Волконски кућа постала је позната по бившем власнику генералу Николају Волконском, деди Лава Толстоја, а познато је и да је пјесник Сергеј Јасењин написао нека своја дјела у њој.

Ово историјско здање било је у власништву Министарства спољних послова, а од 2005. године у власништву је Центра за развој руског језика, који је касније променио име у Центар за развој интер персоналних комуникација.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кликер

19.05.2017 16:16

Све бивсе зене! Тоо! Зато су се и развели од вас,јер сте паметне и имате онај "кликер"! Имате лову и не морате да их трпите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русофили где сте бре?

19.05.2017 17:29

Мафија и криминал и у Русији.Ниста боље није ни код нас ни у Србији.