Putinova bivša uzima milione

Bivša supruga ruskog predsjednika Vladimira Putina Ljudmila pomogla je osnivanje i sada podržava fondaciju koja je vlasnik "istorijskog objekta" u Moskvi, a koji zarađuje milione dolara od stanara, navodi Rojters.

Svijet 19.05.2017 | 17:59
Putinova bivša uzima milione
Kako se navodi u istraživanju britanske agencije, zgrada je renovirana uz pomoć "Putin udruženja", a prihod od zakupa prikuplja privatna kompanija u vlasništvu osobe čije srednje ime je isto kao ime Putinove bivše žene, prenosi Rojters.

Radi se o Volkonski kući u centru Moskve, koja je bila aristokratska kuća u prijesovjetskom vremenu, a sada je u vlasništvu Centra za razvoj inter personalnih komunikacija.

Prema pisanju ruskih medija Ljudmila Putin je pomogla osnivanje neprofitne fondacije, a bila je udata za Putina od 1983. do 2013. godine kada su se razveli.

U Volkonski kući nalaze se kancelarije Centra za razvoj inter personalnih komunikacija, ali u većini stanova u zrgadi žive stanari, poput velike državne banke.

Stanari plaćaju rentu kompaniji "Meridijan", koja je 99 odsto u vlasništvu kompanije "Intererservis" koja je 2014. godine bila u vlasništvu žene Ljudmile Aleksandrovne Škrebniove, što je srednje ime bivše gospođe Putin.

Jedan odsto te kompanije u vlasništvu je Tatjane Šestakove, bivše žene Vasilija Šestakova, starog Putinovog prijatelja i sparing partnera.

Tokom renoviranja Volkonski kuće, Ljudmila Putin je nadgledala radove, izvor Rojtersa je kazao da je cijela ulica zatvarana kada je ona dolazila u posjetu.

Volkonski kuća postala je poznata po bivšem vlasniku generalu Nikolaju Volkonskom, dedi Lava Tolstoja, a poznato je i da je pjesnik Sergej Jasenjin napisao neka svoja djela u njoj.

Ovo istorijsko zdanje bilo je u vlasništvu Ministarstva spoljnih poslova, a od 2005. godine u vlasništvu je Centra za razvoj ruskog jezika, koji je kasnije promenio ime u Centar za razvoj inter personalnih komunikacija.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kliker

19.05.2017 18:16

Sve bivse zene! Too! Zato su se i razveli od vas,jer ste pametne i imate onaj "kliker"! Imate lovu i ne morate da ih trpite!

ODGOVORITE
Name

Rusofili gde ste bre?

19.05.2017 19:29

Mafija i kriminal i u Rusiji.Nista bolje nije ni kod nas ni u Srbiji.