Махала дечку и пала са терасе

Љекари УКЦ у Бањалуци се боре за опоравак 19-годишње Милице Атлагић из Дервенте, која је недавно пала са балкона свог стана

Република Српска 19.05.2017 | 15:34
Махала дечку и пала са терасе
Љекари УКЦ у Бањалуци боре се за опоравак 19-годишње Милице Атлагић, матуранткиње гимназије из Дервенте, која је недавно пала са балкона свог стана на петом спрату у Његошевој улици 52 у овом граду. До пада је дошло у тренутку када је дјевојка имала намјеру да махањем са терасе испрати свог младића, такође матуранта, који ју је те вечери допратио до стана.

Само великим чудом дјевојка је, са повредама кичме и ногу, преживјела директан пад са двадесетак метара висине на бетон испред зграде.

Родитељи девојке, Радмила и Миланко Атлагић, сузних очију се присјећају да је Жељко Ђекић (19), матурант средње информатичке школе, Милицу, с којом је у вези годину и по, допратио да самих врата њиховог стана на петом спрату. Као и увијек, Милица је изашла на терасу да га још једном поздрави. Том приликом, она се највјероватније оклизнула на тераси мокрој од кише и пала с готово 20 метара висине.

- У једном моменту, чули смо врисак. Предосјећајући неку невољу, изашли смо на терасу. Ноге су нам се одсјекле, поготово када смо чули запомагање и видјели панично окупљање људи испред наше зграде - причају за "Новости" Радмила и Миланко, с којима је у то вријеме у стану била и млађа кћерка Марија.

Жељко Тривић, један од првих комшија Атлагића, из свог стана прво је чуо ударац који га је подсјетио на удар аутомобила у метална врата гараже.

- Потом је, за који секунд, одјекнуо врисак - каже за наш лист Тривић.

Међу првима је у помоћ Милици притекао управо њен дечко Жељко, који је у међувремену изашао из зграде. Наши саговорници истичу да је у паници до конфузије дошло када су поједини пролазници интервенисали уз повике "пусти дјевојку, зовите полицију", мислећи да је реч о инциденту у којем "момак малтретира цуру".

- Срећом, уз помоћ Жељка и осталих комшија и пролазника, успели смо да помогнемо Милици, која је била у полусвјесном стању. Убрзо је пристигла кола Хитне помоћи, која су је превезла у добојску болницу, а потом у УКЦ Бањалука - каже отац Миланко.

Према ријечима начелника Клинике за ортопедију и трауматологију др Николе Бојића пацијенткиња М. А. (1998) примљена је с преломом кичме у два нивоа са параплегијом и преломом обе потколенице. Пацијенткиња је хируршки збринута. Њено здравствено стање је стабилно и очекује се наставак лијечења у виду физикалне терапије у другој здравственој установи - одговорено је "Новостима".

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ

Нико из породице Атлагић, која је усљед протеклих ратних сукоба из Петровца избјегла у Дервенту, нема стални посао. Мајка Радмила је однедавно остала без посла у фирми у којој је правила пецива. Отац Миланко је познат као изузетно вриједан радник, који користи сваку прилику да деци и породици обезбиједи пристојан живот. Сви који су у могућности да помогну могу да то учине уплатом на жиро рачун: Нова банка АД 55500881252498/28. За Атлагић (Милана) Миланко. Тим поводом могу му се јавити и на Миланков телефон 065/871299.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар