Mahala dečku i pala sa terase

Ljekari UKC u Banjaluci se bore za oporavak 19-godišnje Milice Atlagić iz Dervente, koja je nedavno pala sa balkona svog stana

Republika Srpska 19.05.2017 | 15:34
Mahala dečku i pala sa terase
Ljekari UKC u Banjaluci bore se za oporavak 19-godišnje Milice Atlagić, maturantkinje gimnazije iz Dervente, koja je nedavno pala sa balkona svog stana na petom spratu u Njegoševoj ulici 52 u ovom gradu. Do pada je došlo u trenutku kada je djevojka imala namjeru da mahanjem sa terase isprati svog mladića, takođe maturanta, koji ju je te večeri dopratio do stana.

Samo velikim čudom djevojka je, sa povredama kičme i nogu, preživjela direktan pad sa dvadesetak metara visine na beton ispred zgrade.

Roditelji devojke, Radmila i Milanko Atlagić, suznih očiju se prisjećaju da je Željko Đekić (19), maturant srednje informatičke škole, Milicu, s kojom je u vezi godinu i po, dopratio da samih vrata njihovog stana na petom spratu. Kao i uvijek, Milica je izašla na terasu da ga još jednom pozdravi. Tom prilikom, ona se najvjerovatnije okliznula na terasi mokroj od kiše i pala s gotovo 20 metara visine.

- U jednom momentu, čuli smo vrisak. Predosjećajući neku nevolju, izašli smo na terasu. Noge su nam se odsjekle, pogotovo kada smo čuli zapomaganje i vidjeli panično okupljanje ljudi ispred naše zgrade - pričaju za "Novosti" Radmila i Milanko, s kojima je u to vrijeme u stanu bila i mlađa kćerka Marija.

Željko Trivić, jedan od prvih komšija Atlagića, iz svog stana prvo je čuo udarac koji ga je podsjetio na udar automobila u metalna vrata garaže.

- Potom je, za koji sekund, odjeknuo vrisak - kaže za naš list Trivić.

Među prvima je u pomoć Milici pritekao upravo njen dečko Željko, koji je u međuvremenu izašao iz zgrade. Naši sagovornici ističu da je u panici do konfuzije došlo kada su pojedini prolaznici intervenisali uz povike "pusti djevojku, zovite policiju", misleći da je reč o incidentu u kojem "momak maltretira curu".

- Srećom, uz pomoć Željka i ostalih komšija i prolaznika, uspeli smo da pomognemo Milici, koja je bila u polusvjesnom stanju. Ubrzo je pristigla kola Hitne pomoći, koja su je prevezla u dobojsku bolnicu, a potom u UKC Banjaluka - kaže otac Milanko.

Prema riječima načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Nikole Bojića pacijentkinja M. A. (1998) primljena je s prelomom kičme u dva nivoa sa paraplegijom i prelomom obe potkolenice. Pacijentkinja je hirurški zbrinuta. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i očekuje se nastavak liječenja u vidu fizikalne terapije u drugoj zdravstvenoj ustanovi - odgovoreno je "Novostima".

APEL ZA POMOĆ

Niko iz porodice Atlagić, koja je usljed proteklih ratnih sukoba iz Petrovca izbjegla u Derventu, nema stalni posao. Majka Radmila je odnedavno ostala bez posla u firmi u kojoj je pravila peciva. Otac Milanko je poznat kao izuzetno vrijedan radnik, koji koristi svaku priliku da deci i porodici obezbijedi pristojan život. Svi koji su u mogućnosti da pomognu mogu da to učine uplatom na žiro račun: Nova banka AD 55500881252498/28. Za Atlagić (Milana) Milanko. Tim povodom mogu mu se javiti i na Milankov telefon 065/871299.

(Novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar