Бивши свјетски првак се бори за живот!

Некадашњи шампион Мото ГП Ники Хајден у критичном је стању након што га је у Италији ударио аутомобил док је возио бицикл!

Фудбал 19.05.2017 | 20:00
Бивши свјетски првак се бори за живот!
Бивши светски првак у Мото ГП шампионату Ники Хајден (35) бори се за живот у болници у Ћезени.

Американац је задобио тешке повреде опасне по живот, када је у среду поподне на њега налетео аутомобил, док је тренирао дуж италијанске јадранске обале за трку Супербајк светског шампионата, која предстојећег викенда треба да се одржи у Имоли.

Он је са тешким повредама главе и грудног коша најпре хитно превезен у болницу у близини Риминија, а потом транспортован на клинику у Ћезени.

Лекари су констатовали повреде опасне по живот и ставили га у стање вештачке коме. Медији од јутрос преносе, позивајући се на саопштење Хонде, екипе за коју је наступао у Мото ГП шампионату и у Супербајк првенству, да је његово здравставено стање "веома критично".

Из болнице у Ћезени стижу информације да Хајден има озбиљно оштећење мозга.

У родном граду Хејдена, Овенсбороу у Кентакију, окупио се велики број грађана и навијача Хејдена у локалној цкрви, како би му пружили подршку у најважнијој трци у животу.

Његов ујак, који је такође био присутан, изјавио је да вести нису добре и да су лекари саопштили да Никијев мозак показује минималне мождане активности, због чега нису у могућности да обаве било какав захват.

У болницу у Италију прво је стигла његова супруга, одмах после несреће, док су мајка и брат Никија Хајдена допутовали дан касније из САД.

Ники Хајден је 2006. освојио титулу у Мото ГП шампионату возећи за Хонду, а од прошле сезоне наступа за тај тим и у Супербајк светском првенству.

Подршку бившем шампиону пружили су готово сви бивши и садашњи возачи Мото ГП шампионата, а Марк Маркез, актуелни првак, написао је: "Моје мисли су са тобом, Ники".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар